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赤身肉と加工肉の摂取量削減がドイツの大腸がん罹患率に与える影響 2020年から2050年までのシミュレーション・スタディ
Impact of Reducing Intake of Red and Processed Meat on Colorectal Cancer Incidence in Germany 2020 to 2050-A Simulation Study.
PMID: 36839378
抄録
背景:
国際がん研究機関(IARC)によると、ヒトにおける加工肉摂取の発がん性、特に大腸がん(CRC)リスクについては十分なエビデンスがあるとされています。赤身肉の摂取による発がん性については、より限定的であるが、同じ方向性を示している。
BACKGROUND: According to the International Agency for Research on Cancer (IARC), there is sufficient evidence for the carcinogenicity of processed meat consumption in humans, specifically regarding colorectal cancer (CRC) risk. Evidence for the carcinogenicity of red meat consumption is more limited but points in the same direction.
方法:
マクロシミュレーションの手法を用いて、30年後(2020年~2050年)の年齢・性別に応じた潜在的影響割合を算出した。
METHODS: A macro-simulation approach was used to calculate age- and sex-specific potential impact fractions in a 30-year period (2020-2050).
AIMS:
ドイツ国民の加工肉と赤身肉の摂取量を減らすという異なるシナリオのもとで、将来予防可能なCRC症例の数と割合を推定した。
AIMS: We estimated numbers and proportions of future CRC cases preventable under different scenarios of reducing the intake of processed and red meat in the German population.
結果:
加工肉摂取をなくせば、2020-2050年にドイツでCRCの負担を約20万5千件(9.6%)減らすことができ、男性で2/3(14万5千件)、女性で1/3(6万件)である。赤身肉の摂取がなければ、約6万3000件のCRC症例を回避できる(2.9%)、男性で3万9000件、女性で2万4000件である。加工肉と赤身肉の平均摂取量を1日1~2食(各11~22g)減らすと、CRC患者数はそれぞれ68,000人(3.1%)、140,000人(6.5%)減少すると予想されます。
RESULTS: Eliminating processed meat intake could reduce the burden of CRC by approximately 205,000 cases in Germany (9.6%) in 2020-2050, 2/3 among males (145,000) and 1/3 among females (60,000). Without red meat intake, approximately 63,000 CRC cases could be avoided (2.9%), 39,000 among males and 24,000 among females. Reductions in the mean consumption of both processed and red meat by one or two servings (each 11 or 22 g) per day would be expected to reduce CRC case numbers by 68,000 (3.1%) and 140,000 (6.5%), respectively.
結論:
赤身肉や加工肉の摂取量を減らすことで、ドイツにおけるCRCの発症を大幅に減らすことができるかもしれない。このような削減を達成する手段としては、価格政策や税制政策、食品表示、個人の摂取量を減らすことを目的としたより明確なリスクコミュニケーションなどが考えられる。
CONCLUSION: A reduction in red and processed meat intake might substantially reduce the incidence of CRC in Germany. The means of achieving such a reduction might include price and taxation policies, food labeling, and clearer risk communication aiming to reduce individual intake.