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日本語AIでPubMedを検索

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消化器系がん

Gastrointestinal Cancers

PMID: 36343149

抄録

大腸がんは、人口に占める割合が最も高い悪性腫瘍の一つであり、世界的に重大な罹患率と死亡率をもたらしている。大腸癌の発生率と罹患率を減少させるために、修正可能な危険因子を特定することは、個人および公衆衛生レベルにおいて有益である。大腸癌の罹患に対する保護的なライフスタイル要因としては、高いレベルの身体活動、果物や野菜、魚、食物繊維、乳製品、すべての必須ビタミンとミネラルを豊富に含む健康的な食事が挙げられる。大腸がん罹患率を高める危険因子としては、赤身肉や加工肉の多い食事、アルコール、タバコが挙げられる。特定のビタミンやミネラルの影響に関するエビデンスは、大腸がん発症における作用機序の背後にある病因論と同様に、まだ発展途上である。大腸癌の生存率に対する様々な生活習慣の影響を明らかにするために、現在進行中の疫学調査がある。大腸癌の予防と治療には、患者の予後を改善するために、生活習慣の改善が不可欠である。

Colorectal cancer is one of the most prevalent malignancies in the population, resulting in significant morbidity and mortality world-wide. Identifying modifiable risk factors to reduce the incidence and morbidity of colorectal cancer is beneficial on an individual and public health level. Protective lifestyle factors against colorectal cancer incidence includes high levels of physical activity, healthy diets rich in fruits and vegetables, fish, dietary fiber, dairy, and all essential vitamins and minerals. Risk factors for increased colorectal cancer incidence includes a diet high in red and processed meat, alcohol, and tobacco. The evidence regarding the influence of specific vitamins and minerals is still evolving, as well as the etiology behind their mechanism of action in colorectal pathogenesis. Ongoing epidemiological studies are underway to determine the effects of various lifestyle factors on colorectal cancer survival. Overall, lifestyle modification is essential for prevention and treatment of colorectal cancer for improved patient outcomes.