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日本語AIでPubMedを検索

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Meat Sci..2020 Jul;170:108243. S0309-1740(20)30675-6. doi: 10.1016/j.meatsci.2020.108243.Epub 2020-07-11.

汚染されたトリミングにMSバクテリオファージを適用すると、挽肉牛肉中の大腸菌O157および非O157が減少する

Application of MS bacteriophages on contaminated trimmings reduces Escherichia coli O157 and non-O157 in ground beef.

  • E L Shebs-Maurine
  • E S Torres
  • Y Yeh-Parker
  • A S de Mello
PMID: 32688222 DOI: 10.1016/j.meatsci.2020.108243.

抄録

米国食品医薬品局(FDA)機関によると、血清型O157:H7を標的としたバクテリオファージ溶液は、牛肉加工中のSTECを制御するために一般的に安全(GRAS)として認識されている。しかし、「ビッグ6」と呼ばれるSTECを含むアウトブレイクが発生したことで、これらの血清型に対する業界の懸念が高まった。本研究の目的は、牛肉中の"Big Six"非O157 STECを減少させるためのMSバクテリオファージの有効性を試験することであった。各特定の血清型について分離されたファージの溶解効果は、インビトロで96.2%から99.9%の間で変化した。汚染されたトリムに適用した場合、すべてのSTECの0.7から1.3Logの減少が牛挽肉で観察された。バクテリオファージは、挽き肉の「ビッグ 6」STEC に対する追加のバリアとなる可能性があります。この研究の結果は、すべての夾雑物STECに対する処理助剤としてのバクテリオファージのGRASステータスを拡大するためのFDAへのサポート文書を提供しています。

According to the United States Food and Drug Administration (FDA) agency, bacteriophage solutions targeting the serotype O157:H7 are Generally Recognized as Safe (GRAS) to control STEC during beef processing. However, outbreaks involving the "Big Six" STEC increased the industry concern about those serotypes. The objective of this study was to test the efficacy of MS bacteriophages to reduce the "Big Six" non-O157 STEC in beef. The lysing efficacy of phages isolated for each specific serotype varied from 96.2% to 99.9% in vitro. When applied to contaminated trim, reductions ranging from 0.7 to 1.3 Log of all STEC were observed in ground beef. Bacteriophages may provide an additional barrier against the "Big Six" STEC in ground beef. Results of this research provide support documentation to the FDA to extend GRAS status for bacteriophages as processing aids against all adulterant STEC.

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