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Foods.2020 Jul;9(7). E934. doi: 10.3390/foods9070934.Epub 2020-07-15.

搾乳ヤギの子供の筋肉タンパク質の死後変化に及ぼす農場管理慣行と輸送時間の影響

Effects of Farm Management Practices and Transport Time on Post-Mortem Changes of Muscle Proteins in Suckling Goat Kids.

  • Tomás Francisco Martínez
  • María Jesús Alcalde
  • María Isabel Sáez
  • María Dolores Suárez
PMID: 32679760 DOI: 10.3390/foods9070934.

抄録

ヤギの子供のサルコプラズマ(SPP)および筋原線維(MFP)タンパク質画分の電気泳動変化に及ぼす農場管理慣行、輸送時間および老化時間の複合的な影響を研究した。死後 3、8、21 日目にサンプルを採取し、ドデシル硫酸ナトリウムポリアクリルアミドゲル電気泳動 SDS-PAGE で筋タンパク質を分離した。いずれのタンパク質抽出物も肉の熟成に起因する有意な変化を示した。DW農場の子供の条件を管理することで、筋肉タンパク質の死後感受性が増加した。トロポニンTのような筋肉のMFP、26-30および35-37 kDaのタンパク質断片は、農場管理の不足によって有意に影響を受けており、これらのタンパク質断片は、ヤギの子供の低福祉農場管理の指標と考えられる。

The combined effect of farm management practices, transport time, and ageing time on the electrophoretic changes of sarcoplasmic (SPP) and myofibrillar (MFP) protein fractions of goat kids was studied. A total of 64 suckling goat kids were withdrawn from two farms with "high" (GW) and "low" (DW) welfare-friendly management practices, and they were transported for 2 or 6 h immediately before slaughtering. samples were obtained at 3, 8, and 21 days post-mortem, and muscle proteins were separated by sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis SDS-PAGE. Both protein extracts displayed significant changes attributable to meat maturation. Managing conditions of kids in DW farms increased the post-mortem susceptibility of muscle proteins. Some MFP of muscle, such as troponin T, as well as 26-30 and 35-37 kDa fractions were influenced significantly by deficient on-farm management, and therefore, these protein fragments might be considered as indicators of low-welfare on-farm management in goat kids.