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日本語AIでPubMedを検索

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Front Pharmacol.2020;11:961. doi: 10.3389/fphar.2020.00961.Epub 2020-06-26.

ワックスエステル豊富な海洋油の可能性のある健康効果

Possible Health Effects of a Wax Ester Rich Marine Oil.

  • Pauke Carlijn Schots
  • Alice Marie Pedersen
  • Karl-Erik Eilertsen
  • Ragnar Ludvig Olsen
  • Terje Steinar Larsen
PMID: 32676029 PMCID: PMC7333527. DOI: 10.3389/fphar.2020.00961.

抄録

魚介類の消費と栄養補助食品や魚の飼料の生産のための魚油の使用は、長鎖多価不飽和オメガ3脂肪酸の高含有量のため、過去数十年にわたって増加している。この増加は、漁業の持続可能性に圧力をかけている。魚油の限られた供給を克服するための一つの方法は、海洋食物網の低い位置で収穫することです。しかし、この油は化学的には他の市販の海洋油とは異なり、ワックスエステルを含んでいるため、生理活性が高い可能性があります。ワックスエステルは、アルコールでエステル化された脂肪酸です。長鎖多価不飽和オメガ3脂肪酸、エイコサペンタエン酸(EPA)とドコサヘキサエン酸(DHA)に加えて、油はまた、ステアリドン酸(SDA)、長鎖一価不飽和脂肪酸、および長鎖脂肪アルコールエイコセノールとドコセノールが豊富に含まれています。最近の動物実験では、EPAとDHAが提供する以上の抗炎症作用と抗肥満作用がこのコペポッド油にはあることが示されている。このレビューでは、オイルの様々な成分の影響に焦点を当てて、このオイルの有益な効果の背後にある潜在的なメカニズムについて議論します。EPAやDHAの健康効果はよく知られているが、長鎖一価不飽和脂肪酸や長鎖脂肪アルコールは、これまで人の健康に関連して見過ごされてきた。しかし、最近では、脂肪アルコールは、それらの対応する脂肪酸への変換を改善するための潜在的な健康ターゲットとして関心を集めています。一緒に、からの油の異なる脂質成分は、肥満や肥満関連の代謝障害を減らすための栄養補助食品としての可能性を持っている可能性があります。

The consumption of seafood and the use of fish oil for the production of nutraceuticals and fish feed have increased over the past decades due the high content of long-chain polyunsaturated omega-3 fatty acids. This increase has put pressure on the sustainability of fisheries. One way to overcome the limited supply of fish oil is to harvest lower in the marine food web. feeding on phytoplankton, is a small copepod constituting a considerable biomass in the North Atlantic and is a novel source of omega-3 fatty acids. The oil is, however, different from other commercial marine oils in terms of chemistry and, possibly, bioactivity since it contains wax esters. Wax esters are fatty acids that are esterified with alcohols. In addition to the long-chain polyunsaturated omega-3 fatty acids, eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), the oil is also rich in stearidonic acid (SDA), long-chain monounsaturated fatty acids, and the long-chain fatty alcohols eicosenol and docosenol. Recent animal studies have indicated anti-inflammatory and anti-obesogenic actions of this copepod oil beyond that provided by EPA and DHA. This review will discuss potential mechanisms behind these beneficial effects of the oil, focusing on the impact of the various components of the oil. The health effects of EPA and DHA are well recognized, whereas long-chain monounsaturated fatty acids and long-chain fatty alcohols have to a large degree been overlooked in relation to human health. Recently, however the fatty alcohols have received interest as potential targets for improved health conversion to their corresponding fatty acids. Together, the different lipid components of the oil from may have potential as nutraceuticals for reducing obesity and obesity-related metabolic disorders.

Copyright © 2020 Schots, Pedersen, Eilertsen, Olsen and Larsen.