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日本語AIでPubMedを検索

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Biol. Lett..2020 Jul;16(7):20200096. doi: 10.1098/rsbl.2020.0096.Epub 2020-07-15.

人間における最大活性消費率とその可塑性のモデル化-ホットドッグ競技からの視点

Modelling the maximal active consumption rate and its plasticity in humans-perspectives from hot dog eating competitions.

  • James M Smoliga
PMID: 32673544 DOI: 10.1098/rsbl.2020.0096.

抄録

腸の容量と可塑性は複数の種で検討されてきたが、一般的には人間の極端なパフォーマンスという文脈では検討されていない。ここでは、毎年開催されるネイサンズの有名なホットドッグコンテストの39年間の過去のデータを用いて、人間の理論的な最大活性消費率(ACR)を推定する。非線形モデリングと一般化された極限値分析により、人間は理論的に10分間で約832g/分の生鮮物質のACRを達成することができることを示す。5年間の個人のパフォーマンスをモデル化したところ、「エリート」の競争的な摂食者では、トレーニング効果のためか、最大ACRが時間の経過とともに有意に増加することが明らかになった。極端な消化可塑性は、特に肉食種やその他の人間の運動競技の文脈では、摂食競技の記録が生物学的に非常に印象的であることを示唆している。

Gut capacity and plasticity have been examined across multiple species, but are not typically explored in the context of extreme human performance. Here, I estimate the theoretical maximal active consumption rate (ACR) in humans, using 39 years of historical data from the annual Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest. Through nonlinear modelling and generalized extreme value analysis, I show that humans are theoretically capable of achieving an ACR of approximately 832 g min fresh matter over 10 min duration. Modelling individual performances across 5 years reveals that maximal ACR significantly increases over time in 'elite' competitive eaters, likely owing to training effects. Extreme digestive plasticity suggests that eating competition records are quite biologically impressive, especially in the context of carnivorous species and other human athletic competitions.