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イノシトールと代謝障害。農場からベッドサイドまで
Inositols and metabolic disorders: From farm to bedside.
PMID: 32670820 PMCID: PMC7340869. DOI: 10.1016/j.jtcme.2020.03.005.
抄録
イノシトールとその誘導体は、内分泌調節を含むいくつかの生理的プロセスに関与しているので、代謝に関心を集めています。主にインスリンシグナル伝達によって媒介されるいくつかのメカニズムを介して、これらの化合物は、いくつかのホルモンの活動を調節し、卵母細胞の成熟に不可欠である。イノシトールの欠乏が、主に代謝系や内分泌系の疾患の発症に寄与していることを指摘することは興味深いことです。イノシトールは、食事と内因性生産の両方に由来し、イノシトール欠乏の原因の中で、食事摂取量の減少、異化および/または排泄の増加、生合成の低下、腸や細胞の取り込みの阻害や微生物叢の変化が考えられます。直接的および間接的な証拠を実装すると、2つの主要なアイソフォーム(ミオ-イノシトール-イノシトール、D-キイロ-イノシトール)は、血糖値と脂質代謝に示唆されており、サプリメントは、健康のための危険性なしでこれらのパラメータに有益な効果をもたらすことを示唆している。また、彼らは、代謝を調整し、排卵を促進するのに役立ち、インスリン増感剤やフリーラジカルスカベンジャーとして機能し、多嚢胞性卵巣症候群の役割を持っています。本論文の目的は、イノシトールの代謝機能障害における役割について、食事摂取量や腸内細菌叢の役割に着目し、治療薬として有効で安全なのかどうかを考察することにあります。
Inositol and its derivates are catching interest in metabolism since taking part in several physiological processes, including endocrine modulation. Through several mechanisms mostly mediated by insulin signaling, these compounds regulate the activities of several hormones and are essential in oocytes maturation. It is interesting to point out the contribution of an inositol deficiency in the development of several diseases, mainly in the metabolic and endocrine setting. Inositols derive from both diet and endogenous production; among causes of inositol deficiency reduced dietary intake, increased catabolism and/or excretion, decreased biosynthesis, inhibition of gut and cellular uptake and altered microbiota could be considered. Mounting direct and indirect evidence suggests that the two main isoforms (Myo-inositol-inositol, D-chiro-inositol) are implied in glycemic and lipidic metabolism and supplementation yield a beneficial effect on these parameters without hazards for health. Moreover, they have a role in polycystic ovary syndrome, acting as insulin-sensitizing agents and free radical scavengers, helping to regulate metabolism and promoting ovulation. The aim of this narrative review is to discuss the role of inositols in metabolic function disorders paying attention to whether these compounds could be efficacious and safe as a therapeutic agent with a focus on dietary intake and the role of gut microbiota.
© 2020 Center for Food and Biomolecules, National Taiwan University. Production and hosting by Elsevier Taiwan LLC.