あなたは歯科・医療関係者ですか?

WHITE CROSSは、歯科・医療現場で働く方を対象に、良質な歯科医療情報の提供を目的とした会員制サイトです。

日本語AIでPubMedを検索

日本語AIでPubMedを検索

PubMedの提供する医学論文データベースを日本語で検索できます。AI(Deep Learning)を活用した機械翻訳エンジンにより、精度高く日本語へ翻訳された論文をご参照いただけます。
EFSA J.2020 Jul;18(7):e06180. EFS26180. doi: 10.2903/j.efsa.2020.6180.Epub 2020-07-09.

生のハーブと食用の花に含まれる銅化合物の既存の最大残留基準値の変更

Modification of the existing maximum residue levels for copper compounds in fresh herbs and edible flowers.

  • Maria Anastassiadou
  • Giovanni Bernasconi
  • Alba Brancato
  • Luis Carrasco Cabrera
  • Luna Greco
  • Samira Jarrah
  • Aija Kazocina
  • Renata Leuschner
  • Jose Oriol Magrans
  • Ileana Miron
  • Stefanie Nave
  • Ragnor Pedersen
  • Hermine Reich
  • Alejandro Rojas
  • Angela Sacchi
  • Miguel Santos
  • Alois Stanek
  • Anne Theobald
  • Benedicte Vagenende
  • Alessia Verani
PMID: 32670428 PMCID: PMC7345630. DOI: 10.2903/j.efsa.2020.6180.

抄録

規則(EC) No 396/2005の第6条に基づき、申請者であるLLG Sachsen-Anhalt, Dez.Pflanzenschutzは、ドイツの管轄国家機関に既存の最大残留基準値(MRL)を変更するよう要請しました。Pflanzenschutz, Dez.Pflanzenschutzは、ハーブと食用花に含まれる銅化合物の既存の最大残留基準値(MRL)を変更するよう、ドイツの管轄国内当局に要請を提出しました。この要請を受けて提出されたデータは、ハーブと食用花に含まれる銅化合物の屋内での使用を目的としたMRLを150mg/kgとする提案を導き出すのに十分なものであり、MRLレビューのMRL提案を確認したものです。リスクアセスメントの結果に基づき、EFSAは、意図した用途や既存の用途、自然界のバックグラウンドレベル、モニタリングレベルに起因する銅の残留物の長期摂取は、消費者の健康にリスクをもたらす可能性があると結論付けた。ハーブや食用花に含まれる残留物は、消費者の曝露量全体への影響は軽微であるが、消費者の摂取の可能性を排除できないため、これらの作物の既存のMRLを引き上げることが適切であるかどうか、リスク管理上の判断を下す必要がある。

In accordance with Article 6 of Regulation (EC) No 396/2005, the applicant LLG Sachsen-Anhalt, Dez. Pflanzenschutz submitted a request to the competent national authority in Germany to modify the existing maximum residue levels (MRLs) for copper compounds in herbs and edible flowers. The data submitted in support of the request were found sufficient to derive an MRL proposal of 150 mg/kg, confirming the MRL proposal of the MRL review, for copper compounds in herbs and edible flowers in support of the intended indoor use. Based on the risk assessment results, EFSA concluded that the long-term intake of copper residues resulting from the intended and existing uses, natural background levels and monitoring levels might present a risk to consumer health. Although residues in herbs and edible flowers are minor contributors to the overall consumer exposure, a risk management decision has to be taken whether it is appropriate to increase the existing MRLs for these crops, given that a potential consumer intake concern could not be excluded.

© 2020 European Food Safety Authority. EFSA Journal published by John Wiley and Sons Ltd on behalf of European Food Safety Authority.