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Front Immunol.2020;11:996. doi: 10.3389/fimmu.2020.00996.Epub 2020-05-22.

食物アレルギーの処置の潜在的な治療法としての天然の生物活性化合物およびプロバイオティクスの包括的なレビュー

A Comprehensive Review on Natural Bioactive Compounds and Probiotics as Potential Therapeutics in Food Allergy Treatment.

  • Kunal Pratap
  • Aya C Taki
  • Elecia B Johnston
  • Andreas L Lopata
  • Sandip D Kamath
PMID: 32670266 PMCID: PMC7326084. DOI: 10.3389/fimmu.2020.00996.

抄録

食物アレルギーは驚くべき率で上昇し、主要な公衆衛生の心配である。世界的に、食物アレルギーは 500,000,000 人に影響を与え、頻繁に幼児期に始まり、ますます大人で報告される。商業的には、現在、承認されている経口免疫療法ベースの治療法は1つだけであり、他のアレルゲンベースの免疫療法が臨床研究で研究されています。代替的なアプローチとして、天然化合物やプロバイオティクスの研究がかなりの量行われており、免疫作用のモードに焦点を当て、様々な免疫関連疾患に取り組むために、これらの源の治療的用途に焦点を当てている。食物アレルギーは主にIgE抗体によって媒介され、アレルギー症状の抑制は、アレルゲン特異的IgE抗体の減少、ブロッキングIgGのアップレギュレーション、およびエフェクター細胞活性化(例えば、肥満細胞)またはTヘルパー2(Th-2)サイトカインの発現のダウンレギュレーションによって、大部分が調節されているように思われる。小動物モデルまたは細胞ベースのシステムで実施された多種多様な研究は、潜在的な抗アレルギー治療薬としての天然の生理活性化合物およびプロバイオティクスの有効性について報告してきた。しかしながら、抗がん剤や抗微生物の応用とは異なり、食物アレルギーの治療における臨床試験のために選択されたリード化合物は非常に少ない。天然物またはプロバイオティクスをベースとしたアプローチは、症状を軽減し、および/または関与する食物アレルゲンとは独立した特定の経路を標的とするようである。このような幅広い治療アプローチは、基本的に、複数の異なるタイプの食物アレルゲンを一つのアプローチで標的とすることができ、開発コストが低くなる可能性があることから、大きな利点を提供するものである。本レビューでは、食物アレルギーとアレルゲン特異的免疫療法の基礎となる免疫機構について簡単に概観した後、天然化合物とプロバイオティクスの治療応用を検討するために実施された現在の研究の包括的なコレクションを提供し、それらの作用機序と疾患修飾能力の免疫学的側面についての議論を含む。

Food allergy is rising at an alarming rate and is a major public health concern. Globally, food allergy affects over 500 million people, often starting in early childhood and increasingly reported in adults. Commercially, only one approved oral immunotherapy-based treatment is currently available and other allergen-based immunotherapeutic are being investigated in clinical studies. As an alternative approach, a substantial amount of research has been conducted on natural compounds and probiotics, focusing on the immune modes of action, and therapeutic uses of such sources to tackle various immune-related diseases. Food allergy is primarily mediated by IgE antibodies and the suppression of allergic symptoms seems to be mostly modulated through a reduction of allergen-specific IgE antibodies, upregulation of blocking IgG, and downregulation of effector cell activation (e.g., mast cells) or expression of T-helper 2 (Th-2) cytokines. A wide variety of investigations conducted in small animal models or cell-based systems have reported on the efficacy of natural bioactive compounds and probiotics as potential anti-allergic therapeutics. However, very few lead compounds, unlike anti-cancer and anti-microbial applications, have been selected for clinical trials in the treatment of food allergies. Natural products or probiotic-based approaches appear to reduce the symptoms and/or target specific pathways independent of the implicated food allergen. This broad range therapeutic approach essentially provides a major advantage as several different types of food allergens can be targeted with one approach and potentially associated with a lower cost of development. This review provides a brief overview of the immune mechanisms underlying food allergy and allergen-specific immunotherapy, followed by a comprehensive collection of current studies conducted to investigate the therapeutic applications of natural compounds and probiotics, including discussions of their mode of action and immunological aspects of their disease-modifying capabilities.

Copyright © 2020 Pratap, Taki, Johnston, Lopata and Kamath.