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日本語AIでPubMedを検索

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Can J Public Health.2020 Jul;10.17269/s41997-020-00356-9. doi: 10.17269/s41997-020-00356-9.Epub 2020-07-14.

食物アレルギー予防ガイドラインのリスク層別化を取り除く

Removing risk stratification in food allergy prevention guidelines.

  • Elissa M Abrams
PMID: 32666351 DOI: 10.17269/s41997-020-00356-9.

抄録

乳児期のアレルゲン性固形物の早期摂取が食物アレルギー発症の予防効果を持つという、無作為化比較試験に基づくレベル1のエビデンスが現在では存在する。その結果、現在のガイドラインでは食物アレルギー予防の手段としてアレルゲン性固形物の早期摂取が推奨されている。しかし、カナダのガイドラインでは、現在、湿疹や食物アレルギーなどのアトピーの既往歴がある乳児、またはアトピーの直系の家族歴がある乳児と定義されているリスクのある乳児に特化して、この介入を行っている。しかし、この定義では、より広い集団内での予防策として早期摂取を支持する研究を考慮することができません。これらの危険因子(アトピーの直系家族歴など)のすべてが、これまでの文献で一貫して支持されているわけではありません。最後に、食物アレルギー予防のためのより普遍的なアプローチは、メッセージを簡素化し、汚名を減らし、乳児への給餌の医療化を減らすことができる。また、乳児期の授乳に対する抵抗感を減らす可能性もある。この解説の目的は、食物アレルギー予防ガイドラインは、より広範な集団に介入を集中させるべきであり、リスクが高いと定義された集団だけに介入を集中させるべきではないことを主張することである。

There is now level one evidence based on randomized controlled trials that early ingestion of allergenic solids in infancy has a preventive effect against food allergy development. As a result, guidelines now recommend early ingestion of allergenic solids as a means of food allergy prevention. However, guidelines in Canada currently focus this intervention specifically on infants at risk, defined currently as an infant who has a history of atopy such as eczema or food allergy, or who has an immediate family history of atopy. However, this definition fails to account for studies supporting early ingestion as a preventive measure within the broader population. Not all of these risk factors (such as immediate family history of atopy) are consistently supported by the literature to date. Finally, a more universal approach to food allergy prevention simplifies the message, decreases stigmatization, and reduces medicalization of infant feeding. It also has the potential to reduce reticence to feed in infancy. The goal of this commentary is to argue that food allergy prevention guidelines should focus their interventions on the broader population and not just those defined as at higher risk.