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日本語AIでPubMedを検索

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Adv Nutr.2020 Jul;11(4):S1058-S1069. 5871183. doi: 10.1093/advances/nmaa047.

異化性健康状態における成人のタンパク質摂取量の最適化

Optimizing Adult Protein Intake During Catabolic Health Conditions.

  • Stuart M Phillips
  • Douglas Paddon-Jones
  • Donald K Layman
PMID: 32666115 DOI: 10.1093/advances/nmaa047.

抄録

DRIでは、各栄養素の許容可能な食事摂取量の範囲を定義している。この範囲は、不足のリスクを回避するための最低摂取量(すなわちRDA)から、検出可能な副作用のリスクに基づく上限値(UL)まで定義されている。ほとんどの栄養素では、RDAの下限値は明らかな欠乏状態を緩和することを基準としているが、特定の健康効果を最適化するためには、より高い摂取量が推奨されることが多い。同様の論理をタンパク質の食事推奨にも適用すべきであるという証拠が蓄積されつつある。体重1kgあたり0.8gのタンパク質のRDAは明らかな不足を避けるためには十分であるが、複数の研究から、多くの成人が現在RDAで定義されているガイドラインを超えたタンパク質の量、質、分布から恩恵を受ける可能性があるという証拠が得られている。さらに、タンパク質の食事必要量は、構成アミノ酸、特に必須と考えられている9つのアミノ酸の代用である。ロイシンは必須アミノ酸の重要な例として、42 mg/kgのRDAが、代謝調節と骨格筋タンパク質合成を最適化するために必要な100~110 mg/kgよりも有意に少ない場合に提供されます。このレビューでは、老化、運動不足、ベッドレスト、または2型糖尿病などの代謝機能障害の間の健康を最適化するための高タンパク食の利点を強調する。

The DRIs define a range of acceptable dietary intakes for each nutrient. The range is defined from the minimum intake to avoid risk of inadequacy (i.e., the RDA) up to an upper limit (UL) based on a detectable risk of adverse effects. For most nutrients, the minimum RDA is based on alleviating a clear deficiency condition, whereas higher intakes are often recommended to optimize specific health outcomes. Evidence is accumulating that similar logic should be applied to dietary recommendations for protein. Although the RDA for protein of 0.8 g/kg body weight is adequate to avoid obvious inadequacies, multiple studies provide evidence that many adults may benefit from protein quantity, quality, and distribution beyond guidelines currently defined by the RDA. Further, the dietary requirement for protein is a surrogate for the constituent amino acids and, in particular, the 9 considered to be indispensable. Leucine provides an important example of an essential amino acid where the RDA of 42 mg/kg body weight is significantly less than the 100-110 mg/kg required to optimize metabolic regulation and skeletal muscle protein synthesis. This review will highlight the benefits of higher protein diets to optimize health during aging, inactivity, bed rest, or metabolic dysfunction such as type 2 diabetes.

Copyright © The Author(s) on behalf of the American Society for Nutrition 2020.