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ピーナッツアレルギー治療のための経口免疫療法
Oral immunotherapy for treatment of peanut allergy.
PMID: 32665367 DOI: 10.1136/jim-2020-001422.
抄録
米国食品医薬品局(FDA)が2020年1月にピーナッツの経口免疫療法製品を承認したことは、食物アレルギー治療の分野で画期的な展開となりました。食物アレルギーの有病率が上昇している中、本製品は食物アレルギーの治療薬として初めて承認されたものです。経口免疫療法は、皮下免疫療法や薬剤脱感作療法と多くの類似点がありますが、持続的な無反応性が得られません。Palforzia製品の承認に至るまでの試験では、ピーナッツ蛋白質の摂取量が増加し、治療群に無作為化された被験者の67%が、試験終了時に二重盲検プラセボ対照のフードチャレンジで600mgのピーナッツ蛋白質を摂取することができたことが実証されました。しかし、副作用は重要な考慮事項であり、Palforziaの試験での脱落率は11%から21%でした。本製品の市販後調査は、長期的なリスクとベネフィットを評価する上で非常に重要となります。
The US Food and Drug Administration's approval of a peanut oral immunotherapy product in January 2020 is a landmark development in the field of food allergy therapy. While food allergy prevalence has been increasing, this product is the first approved therapy for food allergy. Oral immunotherapy has many similarities to subcutaneous immunotherapy and drug desensitization protocols, but does not lead to sustained unresponsiveness. The studies leading to approval of the Palforzia product demonstrated increase in the amount of peanut protein able to be consumed, with 67% of subjects randomized to the treatment arm able to consume 600 mg of peanut protein in double-blind placebo-controlled food challenge at study exit. However, side effects are an important consideration, and dropout rates in studies of Palforzia ranged from 11% to 21%. Postmarketing surveillance of this product will be critical in assessing its long-term risks and benefits.
© American Federation for Medical Research 2020. No commercial re-use. See rights and permissions. Published by BMJ.