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Nutrients.2020 Jul;12(7). E2045. doi: 10.3390/nu12072045.Epub 2020-07-09.

米国における民族、所得、教育レベル別のオメガ3長鎖多価不飽和脂肪酸摂取量。NHANES 2003-2014

Omega-3 Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids Intake by Ethnicity, Income, and Education Level in the United States: NHANES 2003-2014.

  • Caleb Cave
  • Nicholas Hein
  • Lynette M Smith
  • Ann Anderson-Berry
  • Chesney K Richter
  • Karl Stessy Bisselou
  • Adams Kusi Appiah
  • Penny Kris-Etherton
  • Ann C Skulas-Ray
  • Maranda Thompson
  • Tara M Nordgren
  • Corrine Hanson
  • Melissa Thoene
PMID: 32660046 DOI: 10.3390/nu12072045.

抄録

オメガ3(n-3)長鎖多価不飽和脂肪酸(LCPUFA)の摂取には多くの健康上の利点が認められていますが、米国での摂取量は推奨量を下回ったままです。この分析は、2003年から2014年の国民健康・栄養調査(NHANES)(= 44,585)からのデータを使用して、教育、所得、人種/民族性に基づいて、米国の成人人口の魚とn-3 LCPUFAの摂取量(エイコサペンタエン酸(EPA)、ドコサヘキサエン酸(DHA)、EPA + DHA)の最新の評価を提供するように設計されています。この調査期間中、教育と低所得の参加者は、n-3 LCPUFAの摂取量と魚の摂取量が有意に低かった(< 0.001 グループ間のすべての比較のための)。N-3 LCPUFAの摂取量は、"その他"カテゴリ(アジア系アメリカ人を含む)の個人のn-3 LCPUFAと魚の最高摂取量で、民族性(<0.001)に応じて有意に異なっていた。サプリメントの使用はEPA + DHAの摂取量を増加させたが、個人の7.4%のみが一貫してサプリメントを摂取した。全体的に、この研究集団におけるn-3 LCPUFAの摂取量は低かったが、我々の知見は、低い教育達成度と所得を持つ個人が低いn-3 LCPUFAと魚の摂取量のさらに高いリスクにあることを示しています。

Although there are many recognized health benefits for the consumption of omega-3 (n-3) long-chain polyunsaturated fatty acids (LCPUFA), intake in the United States remains below recommended amounts. This analysis was designed to provide an updated assessment of fish and n-3 LCPUFA intake (eicosapentaenoic (EPA), docosahexaenoic acid (DHA), and EPA+DHA) in the United States adult population, based on education, income, and race/ethnicity, using data from the 2003-2014 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) ( = 44,585). Over this survey period, participants with less education and lower income had significantly lower n-3 LCPUFA intakes and fish intakes ( < 0.001 for all between group comparisons). N-3 LCPUFA intake differed significantly according to ethnicity ( < 0.001), with the highest intake of n-3 LCPUFA and fish in individuals in the "Other" category (including Asian Americans). Supplement use increased EPA + DHA intake, but only 7.4% of individuals consistently took supplements. Overall, n-3 LCPUFA intake in this study population was low, but our findings indicate that individuals with lower educational attainment and income are at even higher risk of lower n-3 LCPUFA and fish intake.