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J. Appl. Microbiol..2020 Jul;doi: 10.1111/jam.14758.Epub 2020-07-10.

米国中西部の養豚工場におけるサルモネラ菌と大腸菌の発生と分布に影響を与える潜在的なリスク要因

Potential risk-factors affecting Salmonella sp. and Escherichia coli occurrence and distribution in Midwestern United States swine feed mills.

  • G Magossi
  • E Lambertini
  • L Noll
  • J Bai
  • C Jones
  • T G Nagaraja
  • R Phebus
  • J Woodworth
  • V Trinetta
PMID: 32648660 DOI: 10.1111/jam.14758.

抄録

エイム:

この研究の目的は、特定の米国の豚用飼料工場におけるサルモネラ属菌および大腸菌の発生に関連するパターンと潜在的な危険因子を評価することである。

AIM: This study aimed to evaluate the patterns and potential risk factors associated with the occurrence of Salmonella sp. and Escherichia coli in selected United States swine feed mills.

方法と結果:

2018年秋、2019年春、夏の間に、米国中西部地域の6つの飼料工場の床、機器、靴、飼料を含む選択されたサイトから、合計405個のサンプルを収集しました。各サンプルを培養法でサルモネラ菌と大腸菌の存在を分析し、PCRで確認した。生産量、衛生習慣、微生物検査能力に関する調査が各施設で実施され、すべての工場でサルモネラ菌または大腸菌のいずれかが陽性となったサンプルが少なくとも1箇所ありました。405サンプルのうち、サルモネラ属菌が4~7%、大腸菌が14~1%陽性でした。陽性率が高かったのは、受入フロア、製造フロア、管理エリアのフロアでした。調査回答では、工場の築年数が細菌汚染のリスク要因である可能性があることが示されました:施設が古いほど陽性サンプル数が多くなります。生産能力など、評価された他のリスク要因は、細菌の有病率とは関連していないようであった。

METHODS AND RESULTS: A total of 405 samples were collected during fall 2018, spring and summer 2019 from selected sites including floors, equipment, shoes and feed in six feed mills in the US Midwest region. Each sample was analysed for the presence of Salmonella and E. coli with culture methods and confirmed by PCR. A survey regarding production volumes, hygiene practices and microbial testing capabilities was conducted in each facility All mills had at least one sampling site positive for either Salmonella or E. coli. Of the 405 samples, 4·7, and 14·1% were positive for Salmonella sp., and E. coli respectively. Sites with higher percentages of positive samples were the receiving, manufacturing, and control area floors. The survey responses indicated that the age of the mill might be a risk factor for bacterial contamination: the older the facility, the higher the number of positive samples. Other risk factors evaluated, such as the production capacity, did not appear to relate to bacterial prevalence.

結論:

このデータは、特定の米国の豚用飼料工場における大腸菌とサルモネラ菌の存在、および大腸菌の発生と飼料工場への原料供給者数との関連性を記録したものです。

CONCLUSION: The data documents the presence of E. coli and Salmonella in selected US swine feed mills, and an association between E. coli occurrence and number of ingredient suppliers to feed mill.

研究の意義と影響:

この情報は、飼料工場におけるサルモネラ属菌と大腸菌の発生に影響を与える危険因子を理解し、公衆衛生のためのモニタリングと緩和戦略の実施に役立てるために利用することができます。

SIGNIFICANCE AND IMPACT OF THE STUDY: This information could be used to understand risk factors affecting the occurrence of Salmonella sp. and E. coli in feed mills and help implement monitoring and mitigation strategies for public health.

© 2020 The Society for Applied Microbiology.