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Foods.2020 Jul;9(7). E868. doi: 10.3390/foods9070868.Epub 2020-07-02.

ナカイとvar.との混合物の免疫活性の向上

Enhancement of Immune Activities of Mixtures with Nakai and var. .

  • Hee-Yeon Kwon
  • Sun-Il Choi
  • Xionggao Han
  • Xiao Men
  • Gill-Woong Jang
  • Ye-Eun Choi
  • Seung-Hyung Kim
  • Jun-Chul Kang
  • Ju-Hyun Cho
  • Ok-Hwan Lee
PMID: 32630826 DOI: 10.3390/foods9070868.

抄録

本研究の目的は、最小限の副作用で免疫機能を劇的に向上させることができる天然物の混合物を開発することであった。 ナカイとバレイは韓国済州島に自生する植物で、生理活性物質が豊富に含まれていることが知られている。2つの天然植物を用いて異なる割合と抽出条件の混合物を調製し、RAW264.7マクロファージにおける免疫機能関連バイオマーカーを評価することで、最適な混合比と抽出方法を決定しました。インビトロ実験から最適抽出物(HR02/04(8:2)-W)を選択し、マウスを用いて免疫増強効果を評価した。BALB/cマウスに抽出物を2週間経口投与した後、腹膜滲出液細胞における一酸化窒素産生、ナチュラルキラー細胞の細胞毒性、脾臓細胞におけるサイトカイン発現、免疫組織の総細胞数、表現型解析を行った。その結果、HR02/04(8:2)-Wは、ナチュラルキラー細胞活性、サイトカイン発現、免疫組織の総細胞数を増加させることで、免疫システムを有意に向上させることが明らかになった。結論として、我々の研究は、HR02/04(8:2)-Wが免疫力強化に果たす役割を検証し、機能性食品としての開発の可能性を示した。

The objective of the present study was to develop a concoction of natural products that could dramatically improve immune function with minimal possible side effects. Nakai and var. are plants that are native to Jeju Island, Korea and are known to be rich in physiologically active substances. We prepared a mixture of different proportions and extraction conditions using two natural plants and determined their optimum mixing ratio and extraction method by assessing immune function-related biomarkers in RAW264.7 macrophages. Optimal extract (HR02/04(8:2)-W) was selected from in vitro experiments and its immunity-enhancing efficacy was evaluated in mice. After oral administration of extract to BALB/c mice for 2 weeks, nitric oxide production in the peritoneal exudate cells, natural killer cell cytotoxicity, cytokine expression in splenocytes, and total cell number of immune tissues and phenotype analysis were evaluated. Our results demonstrated that HR02/04(8:2)-W significantly enhanced the immune system by increasing natural killer cell activity, cytokine expression, and total number of cells in immune tissues. In conclusion, our study validates the role of HR02/04(8:2)-W in enhancing immunity and its potential development as a functional food.