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J. Food Biochem..2020 Jul;:e13355. doi: 10.1111/jfbc.13355.Epub 2020-07-06.

P. ostreatusとL.記憶指数とストレプトゾトシン誘発糖尿病ラットのアルツハイマー病とリンクされている主要な酵素上のsubnudusを補った食事の効果

Effect of diet supplemented with P. ostreatus and L. subnudus on memory index and key enzymes linked with Alzheimer's disease in streptozotocin-induced diabetes rats.

  • Odunayo M Agunloye
  • Ganiyu Oboh
PMID: 32628296 DOI: 10.1111/jfbc.13355.

抄録

キノコは限られた科学的証明とアルツハイマー病(AD)と糖尿病の管理のための民間伝承で報告されている。本研究では、P. ostreatusとL. subnudusを補った食事の効果を解明することを目的としています。記憶力指数、脳内コリンエステラーゼ、アルギナーゼ活性、酸化ストレスマーカーを評価した。STZ誘発糖尿病ラットでは、非糖尿病ラットに比べて記憶障害、脳内コリンエステラーゼ、アルギナーゼ活性の上昇が認められた。また、糖尿病ラットの脳内酸化ストレスマーカーは、非糖尿病ラットと比較して変化した。一方、補助食を与えた糖尿病ラットでは、未治療の糖尿病ラットに比べて、記憶力の指標が改善し、コリンエステラーゼ、アルギナーゼ活性が低下した。また、補助食は酸化ストレスのマーカーの変化を回復させた。これらの結果から、P. ostreatusとL. subnudusを添加した食事は糖尿病を予防する可能性があることが示唆された。それにもかかわらず、L. subnudusで補完された食事は、P. ostreatusよりも優れた栄養補助食品の可能性を持っていた。実用的なアプリケーション。糖尿病は、世界で最も慢性的な疾患の一つです。また、それはそのような認知機能障害、高血圧、および他の健康問題などのいくつかの合併症の危険因子である。キノコは、一般的に世界の多くの国で食品として、または食品サプリメントとして消費されており、タンパク質、キチン、ビタミンの豊富なソースです。P. ostreatusとL. subnudusを補充した食事は、糖尿病ラットの記憶障害を回復することができ、糖尿病とリンクされた記憶障害の管理のための食事介入であることが証明されました。この研究からの知見は、P. ostreatusとL. subnudusの消費は、食品やサプリメントとして糖尿病の状態で助けることができることを示しています。

Mushrooms have been reported in folklore for the management of Alzheimer's disease (AD) and diabetes with limited scientific prove. This study aims to unravel the effect of diets supplemented with P. ostreatus and L. subnudus on diabetic encephalopathy (DE) in streptozotocin (STZ)-induced diabetic rats. The memory index, brain cholinesterase, arginase activity, and markers for oxidative stress were evaluated. STZ-induced diabetic rats exhibited memory deficits, elevated brain cholinesterase, arginase activity in comparison with nondiabetic rats. Also, markers for oxidative stress were altered in the brain of diabetic rat when compare with nondiabetic rats. Meanwhile, diabetic rats fed with supplemented-diets exhibited better memory index, reduced cholinesterase, arginase activity in comparison with untreated diabetic rats placed on a basal diet. Also, supplemented-diets restored altered markers of oxidative stress. Our findings indicated that P. ostreatus and L. subnudus-supplemented diets could prevent DE. Nevertheless, diets supplemented with L. subnudus had better nutraceutical potential than P. ostreatus. PRACTICAL APPLICATIONS: Diabetes mellitus is one of the most chronic diseases in the world. Also, it is a risk factor for several complications such as cognitive dysfunction, hypertension, and other health issues. Mushrooms are commonly consumed as food or as food supplements in many countries of the world and are a rich source of protein, chitin, and vitamins. Diet supplemented with P. ostreatus and L. subnudus were able to restore memory deficit in diabetic rats, proven to be a dietary intervention in the management of memory deficit linked with diabetes mellitus. Findings from this study show that consumption of P. ostreatus and L. subnudus as food or supplement could help in a diabetic state.

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