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日本語AIでPubMedを検索

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EFSA J.2019 Jul;17(7):e05784. EFS25784. doi: 10.2903/j.efsa.2019.5784.Epub 2019-07-25.

KCCM 80179を用いて製造されたl-ヒスチジン一塩酸塩一水和物の全動物種に対する安全性と有効性

Safety and efficacy of l-histidine monohydrochloride monohydrate produced using KCCM 80179 for all animal species.

  • Vasileios Bampidis
  • Giovanna Azimonti
  • Maria de Lourdes Bastos
  • Henrik Christensen
  • Birgit Dusemund
  • Maryline Kouba
  • Mojca Kos Durjava
  • Marta López-Alonso
  • Secundino López Puente
  • Francesca Marcon
  • Baltasar Mayo
  • Alena Pechová
  • Mariana Petkova
  • Yolanda Sanz
  • Roberto Edoardo Villa
  • Ruud Woutersen
  • Lucio Costa
  • Francesco Cubadda
  • Noël Dierick
  • Gerhard Flachowsky
  • Alberto Mantovani
  • Robert John Wallace
  • Paola Manini
  • Jordi Tarrés-Call
  • Fernando Ramos
PMID: 32626391 PMCID: PMC7009124. DOI: 10.2903/j.efsa.2019.5784.

抄録

欧州委員会からの要請を受けて、Panelon Additives and Products or Substances used in Animal Feed (FEEDAP)は、KCCM 80179を使用して発酵させて製造したl-ヒスチジン一塩酸塩(HCl)一水和物について、栄養添加物(アミノ酸)として、また感覚添加物(香料化合物)として、すべての動物種の飼料や飲用水に使用した場合の科学的意見を提出するよう依頼されました。本生産株は遺伝子組み換えではありません。生産株の生細胞は最終製品からは検出されませんでした。KCCM 80179を用いた発酵により製造されたl-ヒスチジン一塩酸塩一水和物の使用は、動物種、動物の生理的状態、パフォーマンスレベル、環境条件、未補食の背景アミノ酸組成、銅や亜鉛などの必須微量元素の状態に応じて、必要量を補うための栄養添加物として適切な量で食事を補うために使用された場合、対象種にとって安全です。KCCM 80179を使用して製造されたl-ヒスチジンHCl一水和物は、種やライフステージに応じた適切なレベルで添加されており、消費者にとって安全であると考えられます。この添加物は、吸入による使用者へのリスクをもたらさない。KCCM 80179によって製造されたl-ヒスチジンHCl一水和物を動物栄養に使用することは、環境へのリスクを表すことは期待されていません。非反芻動物種のように反芻動物で有効であるために補足l-ヒスチジンのために、それはルーメンでの分解に対する保護を必要とします。また、提案されている使用条件の下では、飼料香料化合物としても有効であると考えられる。

Following a request from the European Commission, the Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed (FEEDAP) was asked to deliver a scientific opinion on l-histidine monohydrochloride (HCl) monohydrate produced by fermentation using KCCM 80179 when used as a nutritional additive (amino acid) and as a sensory additive (flavouring compound) in feed and water for drinking for all animal species. The production strain is not genetically modified. No viable cells of the production strain were detected in the final product. The use of l-histidine monohydrochloride monohydrate produced by fermentation using KCCM 80179 is safe for the target species when used as a nutritional additive to supplement the diet in appropriate amounts to cover the requirements, depending on the species, the physiological state of the animal, the performance level, the environmental conditions, the background amino acid composition of the unsupplemented diet and the status of some essential trace elements such as copper and zinc. This conclusion would also cover the use as a sensory additive. l-Histidine HCl monohydrate produced using KCCM 80179 supplemented at levels appropriate for the requirements of species and life stage is considered safe for the consumer. l-Histidine HCl monohydrate produced using KCCM 80179 is not irritant to skin, is mildly irritant to eyes, and it is not a skin sensitiser. The additive does not pose a risk to users by inhalation. The use of l-histidine HCl monohydrate produced by KCCM 80179 in animal nutrition is not expected to represent a risk to the environment. l-Histidine HCl monohydrate is considered an efficacious source of the essential amino acid l-histidine for non-ruminant animal species. For the supplemental l-histidine to be as efficacious in ruminants as in non-ruminant species, it would require protection against degradation in the rumen. It is also considered efficacious as a feed flavouring compound under the proposed conditions of use.

© 2019 European Food Safety Authority. EFSA Journal published by John Wiley and Sons Ltd on behalf of European Food Safety Authority.