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J. Food Prot..2020 Jul;439972. doi: 10.4315/JFP-20-157.Epub 2020-07-01.

欧州連合における豚の外観検査の実施:課題、機会、教訓

Implementation of visual-only swine inspection in the European Union: challenges, opportunities, and lessons learned.

  • Beth Riess
  • Karin Hoelzer
PMID: 32609817 DOI: 10.4315/JFP-20-157.

抄録

汚染された食肉および鶏肉製品の消費は、米国および世界的に食中毒の主な原因となっている。100年以上前に当時の食品安全上の問題を検出するために確立され、世界中で大部分が調和された食肉検査手順は、現代の危険性を効果的に検出しておらず、枝肉全体に汚染が広がることで、誤って食品安全上のリスクを高める可能性があります。視覚のみの検査(VOI)は、データに基づいた近代化された食肉検査システムであり、検査中の枝肉の物理的な操作を最小限に抑えている。これは科学的根拠とリスク評価に基づいて開発されたもので、現在の食品安全上の危険性をより適切に管理することを目的としている。2014年、欧州連合(EU)は、一定の疫学的条件と飼育条件を満たした加盟国でと畜されたすべての豚群に対してVOIを義務付ける世界初の超国家的政府となった。ここでは、他の国や豚肉以外の他の商品についても同様の近代化の取り組みを行うことを目的として、この新しい検査制度の実施状況をレビューする。本論文では、EUの2014年VOI規制の実施について、2018年に9人の専門家を対象に行った文献レビューとインタビューの結果を報告する。現代の食品安全性のハザードを予防・検出するために検査手順を適応させることに関心のある聴衆のために、規制の実施に関する課題、機会、および教訓が記載されている。全体的に、VOIの実施は、加盟国内でも加盟国間でも、また規模の異なる食肉処理場間でも異なる。このばらつきは、疾病リスクパターン、サプライチェーンの状況、貿易障壁によるものである。同様のリスクベースの検査システムに移行する前に、他の国は、どのような情報が牛群の健康と食中毒の危険性を最もよく予測するかを特定するための科学的な研究課題、地域の危険性を反映した規制システムの設計、および対象となるVOI教育教材の開発を検討すべきである。

Consumption of contaminated meat and poultry products is a major source of foodborne illness in the United States and globally. Meat inspection procedures, established more than a hundred years ago to detect prevailing food safety issues of the time and largely harmonized around the world, do not effectively detect modern hazards and may inadvertently increase food safety risks by spreading contamination across carcasses. Visual-only inspection (VOI) is a modernized meat inspection system that is data-driven and minimizes physical manipulation of the carcass during inspection. It was developed based on scientific evidence and risk assessment and aims to better control current food safety hazards. In 2014, the European Union (EU) became the first supranational government in the world to require VOI for all swine herds slaughtered in Member States that met certain epidemiologic and animal rearing conditions. Here, we review the implementation of this new inspection system with the goal of informing similar modernization efforts in other countries and for other commodities beyond pork. This article reports the results of a literature review and interviews conducted with nine experts in 2018 on the implementation of the EU's 2014 VOI regulation. Challenges, opportunities, and lessons learned about the implementation of the regulation are described for audiences interested in adapting inspection procedures to prevent and detect modern food safety hazards. Overall, implementation of VOI varies within and across Member States, and among slaughterhouses of different sizes. This variation is due to disease risk patterns, supply chain conditions, and trade barriers. Before transitioning to a similar risk-based inspection system, other countries should consider science-based research agendas to identify what information best predicts herd health and foodborne hazards, regulatory system design that reflects local hazards, and development of targeted VOI educational materials.