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日本語AIでPubMedを検索

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Int Marit Health.2020;71(2):123-128. VM/OJS/J/67838. doi: 10.5603/IMH.2020.0022.

船舶への安全な飲料水の供給

Supplying ships with safe drinking-water.

  • Rosanda Mulić
  • Iris Jerončić Tomić
PMID: 32604456 DOI: 10.5603/IMH.2020.0022.

抄録

背景:

船舶には様々な供給源から水が供給されている。例えば、港湾の公益事業システムからの直接供給、給水船やバージからの供給、ボトルウォーター、氷、あるいは船上での水製造が可能な場合は、脱塩や逆浸透膜などのプロセスを経て供給される。船舶の水供給チェーンのすべての要素は、船上の水の安全性や人の健康に悪影響を及ぼす可能性のあるさまざまな要因の影響にさらされています。飲料水の基準は、船舶でも陸上施設でも同じです。飲料水の重要性とそれが人の健康に与える影響を認識し、厳しい品質基準が国や世界的な規制の中で定められてきた。本研究の目的は、船舶の給水システムとその弱点、および汚染された飲料水の使用がもたらす健康リスクについて説明することである。

BACKGROUND: Ships are supplied with water from various sources: directly from the public utility system at the port, from water supply vessels or barges, bottled water, ice or, if water production on board is possible,through processes such as desalination and reverse osmosis. All elements of a ship's water supply chain are exposed to the influence of different factors that may have a negative impact on water safety on board or on human health. Potable water standards are the same for vessels and for land-based facilities. In recognition of the importance of drinking water and the impact it can have on human health, stringent quality standards have been laid down in national and global regulations. The aim of the study was to describe the water supply system on ships and its weak points, as well as the health risks that the use of npolluted drinking water can entail.

材料と方法:

Medlineデータベースは、次のキーワードで検索されました:船舶、給水、水系感染症。その他の利用可能な文献や、飲料水の安全性に関する国内および国際的な規制も使用しました。

MATERIALS AND METHODS: The Medline Database has been searched using the following key words: ship, water supply, waterborne infections. Other available literature has also been used, as well as national and international regulations on drinking-water safety.

結果と結論:

船舶の飲料水は、供給源から消費点までのサプライチェーン全体で適用される衛生・健康基準に沿って管理されています。地上の認可された機関が使用している衛生管理システムにかかわらず、船員は、船上の給水・配水システム全体を監督しなければならず、また、水製造システムがある場合にはそれを監督しなければなりません。つまり、監督システムの基本的な事実と給水システムの弱点をすべて把握していなければならないということです。海事学を学ぶ学生、将来の甲板士官、機関士官は、全員が給水システムの弱点と水の汚染防止についての訓練を受けなければならない。

RESULTS AND CONCLUSIONS: Drinking water on ships is managed in line with the hygienic and health standards applied along the entire supply chain, from the source to the point of consumption. Regardless of the sanitary control system used by the authorised institutions on the ground, ship officers must oversee the entire water supply and distribution system on board, as well the water production systems if these exist. That means that they must be well aware of all of the fundamental facts of the supervision system, as well as the weaknesses of the water supply system. Maritime studies students, future deck officers and engine officers, must all receive training on the weak points of the system and on water contamination prevention.