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日本語AIでPubMedを検索

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J Biomech.2020 Jun;106:109800. S0021-9290(20)30220-7. doi: 10.1016/j.jbiomech.2020.109800.Epub 2020-04-20.

左右対称切歯咬合時の下顎挙上筋の動的パラメータに及ぼす食物の影響.

Effect of foods on selected dynamic parameters of mandibular elevator muscles during symmetric incisal biting.

  • Przemysław Stróżyk
  • Bałchanowski Jacek
PMID: 32517980 DOI: 10.1016/j.jbiomech.2020.109800.

抄録

論文では、食品と選択された機械的パラメータとの関係が決定されることを可能にする研究に焦点を当てています。研究の主な目的は、食品に応じて、指定することでした。(1) 単一の筋肉の仕事 (すなわち、masseter、内側翼状突起、 temporalis)、および (2) 筋肉の動的パターンに基づいて下顎挙上筋のエネルギーバランス。順番に、間接的な目標は以下のように決定した。(1)筋収縮、(2)指定された運動学的パラメータ、すなわち切歯咬合速度と切歯咬合時間に基づく平均筋収縮速度を決定した。計算には、咀嚼システムの現象学的モデルと切歯咬合の行動モデルからなるハイブリッドモデルを使用しました。現象学的モデルは解剖学的にも生理学的にも正常な下顎と健康な筋肉に基づいており,行動モデルは食物の動的パターンで表現されている.計算の結果,筋力は重要なパラメータではあるが,唯一ではないが,対称切歯咬合時の下顎挙上筋の機能を定量的・定性的に評価できることが示された.得られた結果から、筋力の動的パターンは、筋収縮、収縮時間、仕事、エネルギーなどを決定することができるため、非常に重要なパラメータであることがわかりました。実施した計算と解析の結果、上記のパラメータは食品の力学的特性(食品の動的パターン)に依存していることが示された。

The paper focuses on research that enables the relationship between food and selected mechanical parameters do be determined. The main aim of the study was to designate, depending on the food: (1) the work of a single muscle (i.e. masseter, medial pterygoid, temporalis), and (2) the energy balance of mandibular elevator muscles based on the dynamic patterns of muscles. In turn, the indirect goal was to determine: (1) the muscle contraction, and (2) the average muscle contraction velocity based on the specified kinematic parameters, i.e. incisal biting velocity and incisal biting time. A hybrid model, consisting of a phenomenological model of the masticatory system and a behavioural model of incisal biting, was used in the calculations. The phenomenological model was based on an anatomically and physiologically normal mandible and healthy muscles, while the behavioural model was represented by the dynamic patterns of food. Calculations showed that muscle force is an important, but not the only, parameter that enables the quantitative and qualitative assessment of the functioning of the mandibular elevator muscles during symmetric incisal biting. Based on the obtained results, it can be stated that the dynamic patterns of muscles are a very important parameter, because on their basis, among others, muscle contraction, contraction time, work, and energy can be determined. The conducted calculations and analyses showed that the above-mentioned parameters depend on the mechanical properties of food (the dynamic patterns of food).

Copyright © 2020. Published by Elsevier Ltd.