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Prev Med.2020 Sep;138:106149. S0091-7435(20)30173-0. doi: 10.1016/j.ypmed.2020.106149.Epub 2020-05-27.

食糧援助プログラムと所得は、生殖年齢の女性または幼い子供からなる世帯の食料品購入の食事の質と関連している

Food assistance programs and income are associated with the diet quality of grocery purchases for households consisting of women of reproductive age or young children.

  • Jacqueline Litvak
  • Niyati Parekh
  • Filippa Juul
  • Andrea Deierlein
PMID: 32473261 DOI: 10.1016/j.ypmed.2020.106149.

抄録

生殖期の女性の食生活の質と早期の子供の食生活の質は長期的な健康に影響を与える。生殖期の女性と幼い子供で構成される世帯が食料品を購入する際の食生活の質に対する食料援助プログラムと所得の影響を評価した研究はほとんどない。我々は、2012-2013年に実施されたFood Acquisition and Purchase Survey (FoodAPS)のデータを用いて、世帯収入、女性・乳幼児・子供のための特別補足栄養援助プログラム(WIC)への参加、および補足栄養援助プログラム(SNAP)への参加が、生殖可能年齢の女性や幼い子供を含む世帯(n=2436)で行われた食料品購入の食事の質にどのように関連しているかを評価した。家庭での食料品購入の食事の質は、ヘルシー・イーティング・インデックス(HEI)2015で評価した。HEI-2015の合計スコア(0~100)と構成要素スコアを、世帯収入(WIC対象:収入対貧困率≦185%、WIC不適格:収入対貧困率>185%)とWIC、SNAP、WIC+SNAPへの参加状況に応じて評価した。HEI-2015の合計スコアの中央値は、SNAP世帯で最も低く、WICおよびWIC参加の所得不適格世帯で最も高かった(それぞれ47.2、54.1)。WIC世帯の所得不適格者と比較して、WIC+SNAP世帯とSNAP世帯では、HEI-2015全体スコアが低かった(β=-0.30、95%CI:-0.59、-0.01、β=-0.01。41、95% CI:-0.63、-0.20)、野菜全体のスコア(β=-0.58、95% CI:-0.83、-0.32、β=-0.27、95% CI:-0.45、-0.08)が得られた。この集団における食料品購入の食事の質は、世帯収入および食品扶助への参加によって異なる。

Women's diet quality during reproductive years and children's diet quality during early life influence long term health. Few studies have evaluated the impact of food assistance programs and income on the diet quality of grocery purchases made by households consisting of women of reproductive age and young children. We used data from the Food Acquisition and Purchase Survey 2012-2013 (FoodAPS) to evaluate how household income, Special Supplemental Nutrition Assistance Program for Women, Infants and Children (WIC) participation, and Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) participation are related to the diet quality of grocery purchases made by households that include women of reproductive age or young children (n = 2436). The diet quality of household grocery purchases was assessed with the Healthy Eating Index (HEI) 2015. HEI-2015 total score (0-100) and component scores were evaluated according to household income (eligible for WIC: income-to-poverty ratio ≤ 185%; ineligible for WIC: income-to-poverty ratio > 185%) and WIC, SNAP, and WIC + SNAP participation. Median HEI-2015 total score was lowest among SNAP households and highest among income ineligible for WIC and WIC households (47.2 and 54.1, respectively). Compared to income ineligible for WIC households, WIC + SNAP and SNAP households had lower HEI-2015 whole fruit (β = -0.30, 95% CI: -0.59, -0.01 and β = -0.41, 95% CI: -0.63, -0.20, respectively) and total vegetable scores (β = -0.58, 95% CI: -0.83, -0.32 and β = -0.27, 95% CI: -0.45, -0.08, respectively). The diet quality of grocery purchases in this population varies according to household income and food assistance participation.

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