日本語AIでPubMedを検索
薬としての食べ物。コロナウイルス病(COVID-19)の予防策として考えられること
Food as medicine: A possible preventive measure against coronavirus disease (COVID-19).
PMID: 32468635 PMCID: PMC7283886. DOI: 10.1002/ptr.6770.
抄録
最近発生し、進行中のコロナウイルス病(COVID-19)のアウトブレイクは、世界的にも大きな課題となっています。最初に中国湖北省武漢市で発生し、その後急速に他の省や海外200カ国以上に広がったこのアウトブレイクは、世界保健機関(WHO)によって世界的なパンデミックと宣言されています。免疫システムが低下している人や呼吸器系、代謝系、心臓系に問題を抱えている人は感染しやすく、重症化や死亡のリスクが高い。本レビューは、免疫調節作用や抗ウイルス作用を有する重要な機能性食用植物を報告することを目的とした。薬用食用植物のデータは、オンライン検索エンジンを使用して英語の学術誌から検索し、ダウンロードした。ここに記録されている機能性食品植物は、免疫システムを強化し、呼吸器感染症を治すだけでなく、一般の人々の健康全般に大きな影響を与える可能性がある。現在、世界の多くの人々が家庭に閉じこもっているため、これらの容易に入手可能な植物を毎日の食事に含めることは、免疫系を強化し、SARS-CoV-2による感染をガードするのに役立つかもしれない。これは、COVID-19のリスクを低減し、SARS-CoV-2感染症の症例での迅速な回復を開始する可能性がある。
The recent and ongoing outbreak of coronavirus disease (COVID-19) is a huge global challenge. The outbreak, which first occurred in Wuhan City, Hubei Province, China and then rapidly spread to other provinces and to more than 200 countries abroad, has been declared a global pandemic by the World Health Organization. Those with compromised immune systems and/or existing respiratory, metabolic or cardiac problems are more susceptible to the infection and are at higher risk of serious illness or even death. The present review was designed to report important functional food plants with immunomodulatory and anti-viral properties. Data on medicinal food plants were retrieved and downloaded from English-language journals using online search engines. The functional food plants herein documented might not only enhance the immune system and cure respiratory tract infections but can also greatly impact the overall health of the general public. As many people in the world are now confined to their homes, inclusion of these easily accessible plants in the daily diet may help to strengthen the immune system and guard against infection by SARS-CoV-2. This might reduce the risk of COVID-19 and initiate a rapid recovery in cases of SARS-CoV-2 infection.
© 2020 John Wiley & Sons, Ltd.