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日本語AIでPubMedを検索

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Int J Mol Sci.2020 Apr;21(9). E3104. doi: 10.3390/ijms21093104.Epub 2020-04-28.

COVID-19のアウトカム改善に向けた食事療法の機能的役割.仕事の仮説

Functional Role of Dietary Intervention to Improve the Outcome of COVID-19: A Hypothesis of Work.

  • Giovanni Messina
  • Rita Polito
  • Vincenzo Monda
  • Luigi Cipolloni
  • Nunzio Di Nunno
  • Giulio Di Mizio
  • Paolo Murabito
  • Marco Carotenuto
  • Antonietta Messina
  • Daniela Pisanelli
  • Anna Valenzano
  • Giuseppe Cibelli
  • Alessia Scarinci
  • Marcellino Monda
  • Francesco Sessa
PMID: 32354030 PMCID: PMC7247152. DOI: 10.3390/ijms21093104.

抄録

背景:

2019年12月31日、世界保健機関(WHO)は、中国湖北省武漢市で原因不明の肺炎の集団感染が検出されたとの情報を得た。感染はまず中国を中心に世界に広がり、3月11日にWHOはCOVID-19をパンデミックと宣言した。COVID-19の死亡率は約5-7%であり、集中治療室に入院した陽性患者の割合は9-11%であることを考慮すると、COVID-19の感染を封じ込めるために必要なすべての措置を検討し、取ることは必須であるべきである。さらに、COVID-19の治療法としてIL-6およびTNF-α阻害剤の使用を示唆する最近の様々な病院でのエビデンスを考慮すると、我々は、食事による介入が感染予防および/または治療中の転帰を改善するのに有用であることを強調することを目的とした。COVID-19感染症は軽度または高度急性呼吸器症候群を引き起こし,その結果,IL-6やTNF-αなどの炎症性サイトカインの放出を伴うことを考慮すると,アディポネクチンのレベルを改善するための食事療法の変更は,感染症の予防と患者のケアの両方に非常に有用であり,治療成績を改善することができると考えられた。

BACKGROUND: On the 31 December 2019, the World Health Organization (WHO) was informed of a cluster of cases of pneumonia of unknown origin detected in Wuhan City, Hubei Province, China. The infection spread first in China and then in the rest of the world, and on the 11th of March, the WHO declared that COVID-19 was a pandemic. Taking into consideration the mortality rate of COVID-19, about 5-7%, and the percentage of positive patients admitted to intensive care units being 9-11%, it should be mandatory to consider and take all necessary measures to contain the COVID-19 infection. Moreover, given the recent evidence in different hospitals suggesting IL-6 and TNF-α inhibitor drugs as a possible therapy for COVID-19, we aimed to highlight that a dietary intervention could be useful to prevent the infection and/or to ameliorate the outcomes during therapy. Considering that the COVID-19 infection can generate a mild or highly acute respiratory syndrome with a consequent release of pro-inflammatory cytokines, including IL-6 and TNF-α, a dietary regimen modification in order to improve the levels of adiponectin could be very useful both to prevent the infection and to take care of patients, improving their outcomes.