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Workplace Health Saf.2020 Apr;:2165079920909852. doi: 10.1177/2165079920909852.Epub 2020-04-27.

フードトラックにおけるアルデヒド、多環芳香族炭化水素、およびPMレベルの評価。パイロット研究

Evaluation of Aldehydes, Polycyclic Aromatic Hydrocarbons, and PM Levels in Food Trucks: A Pilot Study.

  • Holden Phillips
  • Jonghwa Oh
PMID: 32336259 DOI: 10.1177/2165079920909852.

抄録

米国ではフードトラック産業が急速に拡大しており、厨房環境には調理排ガスによる有害な汚染物質が含まれている可能性がある。本研究の目的は、フードトラックの調理工程から発生するアルデヒド、多環芳香族炭化水素(PAH)、粒子状物質(PM)のレベルを調べることであった。9 種類のアルデヒド類と 8 種類の PAH を関連する標準的な方法で分析し、PM をリアルタイムモニターで測定した。また、フードトラックの排気フードの換気性能を熱風速計を用いて調査した。定量化限界を超える PAH は検出されなかった。平均PM濃度は0.65~7.03 mg/mであった。フードトラック1と2の平均排気流量は、それぞれフードの1メートル当たり 211 と 215 L/s であった:全体的に、フードトラック2はフードトラック1と同等の換気性能を持ち、アルデヒドと PM のレベルが一貫して高かった。フードトラック2のより高い暴露レベルは、食品の注文量が多いことと、米国暖房・冷蔵・空調技術者協会(ASHRAE)の推奨値以下の排気流量を持つ大型調理機器に起因する可能性があります。より多くの調査を行う必要がありますが、この知見は、潜在的な暴露リスクを低減するために、フードトラックの労働者や医療従事者の意識を高めるために利用される可能性があります。

The food truck industry has rapidly expanded in the United States and kitchen environments can contain harmful contaminants from cooking emissions. The objective of this study was to examine the levels of aldehydes, polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs), and Particulate Matter (PM) generated from cooking process in food trucks. : Area sampling was performed twice at two participating food trucks during work shifts. Nine aldehydes and eighteeen PAHs were analyzed according to the relevant standard methods while PM was measured with a real time monitor. Ventilation performance of the food truck exhaust hoods was also investigated using a thermal anemometer. : Formaldehyde was the only aldehyde detected in all samples with a concentration range of 7.16 to 53.68 µg/m. No PAHs were detected above the limit of quantification. Average PM concentrations ranged from 0.65 to 7.03 mg/m. Food Trucks 1 and 2 have an average exhaust flow rate of 211 and 215 L/s per linear meter of hood, respectively. : Overall, Food Truck 2 had consistently higher levels of aldehydes and PM with comparable ventilation performance as Food Truck 1. The higher exposure levels of Food Truck 2 could possibly be attributed to a larger volume of food orders and the heavy duty cooking equipment with an exhaust flow rate below the American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) recommendations. Although more investigations need to be performed, the findings could be used to raise awareness of food truck workers and health practitioners to reduce potential exposure risks.