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Foods.2020 Apr;9(4). E434. doi: 10.3390/foods9040434.Epub 2020-04-04.

ベナンの葉の抗酸化作用と酵素(A-アミラーゼ、B-グルコシダーゼ)阻害作用を探る

Exploring Antioxidant and Enzymes (A-Amylase and B-Glucosidase) Inhibitory Activity of and Leaves from Benin.

  • Michaelle Chokki
  • Mihaela Cudălbeanu
  • Cheikna Zongo
  • Durand Dah-Nouvlessounon
  • Ioana Otilia Ghinea
  • Bianca Furdui
  • Robert Raclea
  • Aly Savadogo
  • Lamine Baba-Moussa
  • Sorin Marius Avamescu
  • Rodica Mihaela Dinica
  • Farid Baba-Moussa
PMID: 32260400 PMCID: PMC7230926. DOI: 10.3390/foods9040434.

抄録

背景:

Linn.( )の野生種であるゴーヤやBenth ( )は、ベナンでは一般的な民間薬として利用されていたが、本研究では、ゴーヤの葉の抗酸化作用や酵素阻害作用を測定した。本研究では、ゴーヤと葉の抗酸化作用と酵素阻害作用、およびそれらの抗糖尿病活性を測定することに焦点を当てた。

BACKGROUND: Linn. (), the wild variety of bitter melon and Benth () were commonly used as a popular folk medicine in Benin. This research focused to measure the antioxidant and enzyme inhibitory effects of and leaves and their antidiabetic activity.

方法:

抗酸化活性は、DPPHフリーラジカル消去活性およびβ-カロテン-リノール酸漂白アッセイを用いたマイクロ希釈法により評価した。α-アミラーゼ阻害試験は3,5-ジニトロサリチル酸を用いて実施し、β-グルコシダーゼ阻害試験は基質として-ニトロフェニル-β-D-グルコピラノシド(PNPG)を用いて実施した。HPLC-DAD分析は、ダイオードアレイ検出器L-3000を用いた高速液体クロマトグラフィーシステムを用いて行った。

METHODS: Antioxidant activities were evaluated by micro-dilution technique using DPPH free radical scavenging activity and β-carotene-linoleate bleaching assay. The α-amylase inhibition assay was carried out utilizing the 3,5-dinitrosalicylic acid procedure, while β-glucosidase inhibition assay was demonstrated using as substrate -nitrophenyl-β-D-glucopyranoside (PNPG). HPLC-DAD analysis was realized using a high-performance liquid chromatography systems with diode-array detector, L-3000.

結果:

両植物抽出物中のポリフェノール化合物として,クロロゲン酸,エピカテキン,ダイゼイン,ルチン,ナリンジン,ケルセチン,ナリンゲニンおよびゲニステインが同定された。ジクロロメタン抽出物及び酢酸エチル抽出物は良好なα-アミラーゼ阻害活性(それぞれ56.46±1.96%、58.76±2.74%)を示し、メタノール抽出物は0.51 ± 0.01.01のICを示した。また、ジクロロメタン抽出物は、β-グルコシダーゼ活性の阻害能(82.11. ± 2.15%)が最も高かった。

RESULTS: Chlorogenic acid, epicatechin, daidzein, rutin, naringin, quercetin, naringenin and genistein were identified as polyphenol compounds in the both plants extract. Dichloromethane and ethyl acetate extracts showed a good α-amylase inhibitory activity (56.46 ± 1.96% and 58.76 ± 2.74% respectively). methanolic extract has shown IC of 0.51 ± 0.01 mg/mL, which is the lowest for DPPH scavenging activity. dichloromethane extract showed the highest inhibitory capacity of β-glucosidase activity (82.11. ± 2.15%).

結論:

これらの結果は、両植物の伝統的な薬用利用を正当化するものであった。精製された画分は将来の処方に利用される可能性があり、特定の病気と闘うために機能性食品に配合される可能性もあります。

CONCLUSION: These results justify some traditional medicinal uses of both plants. The purified fractions could be used in future formulations, possibly incorporated in functional foods to combat certain diseases.