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Food Chem.2020 Jul;318:126404. S0308-8146(20)30263-6. doi: 10.1016/j.foodchem.2020.126404.Epub 2020-02-11.

グルタルアルデヒド架橋と乾燥温度調整によるコラーゲンケーシングの物理化学的特性の改善

Improvement in physicochemical properties of collagen casings by glutaraldehyde cross-linking and drying temperature regulating.

  • Chi Chen
  • Fei Liu
  • Zhe Yu
  • Yun Ma
  • H Douglas Goff
  • Fang Zhong
PMID: 32135426 DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.126404.

抄録

コラーゲンケーシングの物理化学的特性は、乾燥温度によってさらに制御できるグルタルアルデヒド(GA)架橋によって改善された。横方向(TD)の熱収縮率は機械方向(MD)の熱収縮率よりも低かった。GA架橋は、湿潤状態およびボイル状態でのフィルムの機械的特性を有意に改善した。MDでは、湿潤状態および沸騰状態のフィルムの機械的性質は、より影響を受けやすかった。GA架橋後の化学組成は変化しなかったが、乾燥温度が高いほど三重らせん含有量が高くなった。GA架橋は主にコラーゲンケーシングの低温耐熱性を促進した。すべてのフィルムサンプルは粗い繊維状の形態をしており、コラーゲン繊維の大部分は低い乾燥温度(55℃)で配向していた。本研究で報告されたこれらの結果は、コラーゲンケーシングの調製のより良い指針となることが期待されます。

The physicochemical properties of collagen casings were successfully improved by glutaraldehyde (GA) cross-linking, where the properties could be further regulated by drying temperature. Transverse direction (TD) showed a lower heat shrinkage rate than that in machine direction (MD). GA cross-linking significantly improved the mechanical properties of films under wet and boiled state. The mechanical properties of films in MD were more susceptible to wet and boiling water. The chemical composition was unchanged after GA cross-linking, but higher drying temperatures led to higher triple helix contents. The GA cross-linking mainly promoted the low temperature thermostability of collagen casings. All film samples had a rough fibrous morphology and a majority of collagen fibers was oriented under the lower drying temperature (55 ℃). These results reported in this study can be used to better guide the preparation of collagen casings.

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