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日本語AIでPubMedを検索

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Curr. Protein Pept. Sci..2020 Feb;CPPS-EPUB-104329. doi: 10.2174/1389203721666200210103304.Epub 2020-02-09.

糖化と抗酸化物質。抗糖化と天然抗酸化物質の手の内

Glycation and Antioxidants: Hand in glove of antiglycation and natural antioxidants.

  • Afreen Khanam
  • Saheem Ahmad
  • Arbab Husain
  • Shahnawaz Rehman
  • Alvina Farooqui
  • Mohd Aslam Yusuf
PMID: 32039678 DOI: 10.2174/1389203721666200210103304.

抄録

糖とタンパク質の非酵素的相互作用は、細胞のシグナル伝達に関わる高度な糖化最終生成物の形成をもたらし、最終的には糖尿病、心血管疾患、癌などのヒトの慢性疾患につながる。研究によると、AGEsは高度な糖化最終生成物(RAGE)の受容体との相互作用により、炎症性分子やフリーラジカルを産生し、遺伝子発現の変化に影響を及ぼすことが示唆されています。これまでに多くの研究で、合成薬や天然薬が糖化反応を抑制することが明らかにされている。本レビューでは、糖化反応の危険性と、ポリフェノールを含む天然の抗酸化物質による糖化反応の抑制に焦点を当てています。

The non-enzymatic interaction of sugar and protein resulting in the formation of advanced glycation end products responsible for cell signaling alterations ultimately lead to the human chronic disorders such as diabetes mellitus, cardiovascular diseases, cancer, etc. Studies suggest that AGEs upon interaction with receptors for advanced glycation end products (RAGE) result in the production of pro-inflammatory molecules and free radicals that exert altered gene expression effect. Till date many studies unveiled the potent role of synthetic and natural agents in inhibiting the glycation reaction at lesser or greater extent. This review focuses on the hazards of glycation reaction and its inhibition by natural antioxidants including polyphenols.

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