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日本語AIでPubMedを検索

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BMJ Open Sport Exerc Med.2019;5(1):e000560. bmjsem-2019-000560. doi: 10.1136/bmjsem-2019-000560.Epub 2019-08-07.

アーモンド、ドライブドウ、ドライクランベリーの摂取が持久力運動パフォーマンス、回復力、精神運動速度に及ぼす影響:無作為化比較試験のプロトコール

Effects of almond, dried grape and dried cranberry consumption on endurance exercise performance, recovery and psychomotor speed: protocol of a randomised controlled trial.

  • Noah M A d'Unienville
  • Alison M Hill
  • Alison M Coates
  • Catherine Yandell
  • Maximillian J Nelson
  • Jonathan D Buckley
PMID: 31548903 PMCID: PMC6733316. DOI: 10.1136/bmjsem-2019-000560.

抄録

背景:

硝酸塩、亜硝酸塩、L-アルギニン、ポリフェノールなどの栄養素を豊富に含む食品は、一酸化窒素(NO)の合成を促進し、持久力運動パフォーマンスにエルゴジェニック効果を誘発する可能性がある。したがって、これらの成分を豊富に含む食品、例えばアーモンド、干しブドウ、乾燥クランベリー(AGC)などを摂取することは、運動パフォーマンスを向上させる可能性がある。さらに、これらの食品に含まれる抗酸化作用は、激しい運動によって引き起こされる酸化ダメージを軽減し、回復力を向上させ、激しい運動トレーニングによる疲労を軽減する可能性があります。また、NO合成の改善により、脳の血流が促進され、認知機能が向上する可能性があります。

Background: Foods rich in nutrients, such as nitrate, nitrite, L-arginine and polyphenols, can promote the synthesis of nitric oxide (NO), which may induce ergogenic effects on endurance exercise performance. Thus, consuming foods rich in these components, such as almonds, dried grapes and dried cranberries (AGC), may improve athletic performance. Additionally, the antioxidant properties of these foods may reduce oxidative damage induced by intense exercise, thus improving recovery and reducing fatigue from strenuous physical training. Improvements in NO synthesis may also promote cerebral blood flow, which may improve cognitive function.

方法と分析:

トレーニングを受けた 96 名の男性サイクリストまたはトライアスリートを対象に、2 週間のハードトレーニングと 2 週間のテーパ ーニングからなるオーバーリーチ型の持久力トレーニングを 4 週間実施した後、2550kJ の AGC 混合物または比較対象となるスナック食品(オート麦バー)を無作為に摂取させます。主要アウトカムは持久力運動パフォーマンス(5分間のタイムトライアルパフォーマンス)、副次的アウトカムはNO合成(血漿および尿中の亜硝酸塩および硝酸塩)、筋損傷(血清クレアチンキナーゼおよび乳酸脱水素酵素)、酸化ストレス(F2-イソプロスタンス)、持久力運動機能(運動効率、亜最大酸素消費量および基質利用量)、内部トレーニング負荷のマーカー(主観的幸福感、知覚的労作の評価、最大心拍数上昇率およびピーク心拍数)、精神運動速度(選択反応時間)です。

Methods and analysis: Ninety-six trained male cyclists or triathletes will be randomised to consume ~2550 kJ of either a mixture of AGC or a comparator snack food (oat bar) for 4 weeks during an overreaching endurance training protocol comprised of a 2-week heavy training phase, followed by a 2-week taper. The primary outcome is endurance exercise performance (5 min time-trial performance) and secondary outcomes include markers of NO synthesis (plasma and urinary nitrites and nitrates), muscle damage (serum creatine kinase and lactate dehydrogenase), oxidative stress (F2-isoprostanes), endurance exercise function (exercise efficiency, submaximal oxygen consumption and substrate utilisation), markers of internal training load (subjective well-being, rating of perceived exertion, maximal rate of heart rate increase and peak heart rate) and psychomotor speed (choice reaction time).

結論:

本研究では、AGC を摂取することにより、持久力トレーニングプログラムにおける持久力運動パフォーマンス、回復力、精神運動速度が向上するかどうかを評価し、そのメカニズムを評価します。

Conclusion: This study will evaluate whether consuming AGC improves endurance exercise performance, recovery and psychomotor speed across an endurance training programme, and evaluate the mechanisms responsible for any improvement.

試験登録番号:

ACTRN12618000360213。

Trial registration number: ACTRN12618000360213.