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スタットパール
StatPearls
PMID: 30480981
抄録
う蝕は、影響を受けやすい歯の表面、主にう蝕原性細菌、および発酵性炭水化物源が関与する動的なプロセスである。ショ糖は最も一般的な食餌性糖質であり、最もう蝕原性の高い糖質と考えられている。単純糖の形で糖質を頻繁に摂取すると、う蝕のリスクが高まる。口腔衛生の不良、唾液腺の機能低下、社会経済的地位、子育ての習慣、遺伝などの他の要因も重要な役割を果たす。この論文では、う蝕の発生における糖の役割について論じ、妊産婦、小児、成人のための簡潔な食事ガイドラインを提供する。
Dental caries is a dynamic process that involves susceptible tooth surfaces, cariogenic bacteria, mainly and a fermentable carbohydrate source. Sucrose is the most common dietary sugar and is considered the most cariogenic carbohydrate. Frequent consumption of carbohydrates in the form of simple sugars increases the risk of dental caries. Other factors, including poor oral hygiene, salivary gland hypofunction, socioeconomic status, parenting practices, and genetics, also play a significant role. This article discusses the role of sugar in developing dental caries and provides concise dietary guidelines for expecting mothers, children, and adults.