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日本語AIでPubMedを検索

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Int J Dent.2021;2021:6685437. doi: 10.1155/2021/6685437.Epub 2021-04-03.

樹皮の歯のホワイトニングと抗菌効果。予備的研究

Teeth Whitening and Antibacterial Effects of Bark: A Preliminary Study.

  • Riham Al-Rawi
  • Yusra Bashir
  • Aseel Mustafa
  • Mennatalla Omar
  • Noor Al-Rawi
  • Musab Saeed
  • Asmaa Uthman
  • Natheer H Al-Rawi
PMID: 33883998 PMCID: PMC8041520. DOI: 10.1155/2021/6685437.

抄録

目的:

抗菌作用のある天然の民間薬は、過去数十年の間に研究されてきた。本研究の目的は、ペルシャクルミ「」の樹皮のエタノール抽出物の歯の美白効果と抗菌効果を評価することである。

Objectives: Natural folk medicines with antimicrobial effects have been under investigation during the past decades. The aim of this study was to evaluate the teeth whitening and antimicrobial effects of ethanol extract of Persian walnut "" barks.

材料と方法:

最小発育阻止濃度(MIC)は、2倍連続希釈法であるブロス微量希釈法を用いて測定し、ホワイトニング実験は、抽出した歯を用いてin vitroで行い、エタノール抽出物の2倍希釈液でpH試験を行った。

Materials and Methods: Minimum inhibitory concentration (MIC) was determined using a broth microdilution assay which was conducted through a 2-fold serial dilution method, and a whitening experiment was done in vitro on extracted teeth, with a pH test being performed on 2-fold dilutions of the ethanol extract.

結果:

and andのMICは,それぞれ5mg/mlと2.5mg/mlであることがわかった。いずれの希釈液も酸性であることが判明し、樹皮の抽出物には歯を白くする作用も認められました。

Result: It was found that the MIC for and and and was found to be 5 mg/ml and 2.5 mg/ml, respectively. Both dilutions were found to be acidic, and the extract of bark also demonstrated the ability of teeth whitening.

結論:

本研究では,樹皮の抗菌能力とホワイトニング効果が確認されたことから,歯科における天然物としての使用が支持された。.樹皮抽出物を市販の歯磨き粉に配合することで,ホワイトニング効果や抗菌効果を高めることができるかもしれない.

Conclusion: This study supports the use of bark as a natural product in dentistry because of the confirmed antimicrobial ability as well as its whitening effect. . Herb extract might be incorporated within commercially available kinds of toothpaste to enhance its whitening and antimicrobial effects.

Copyright © 2021 Riham Al-Rawi et al.