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J. Dairy Sci..2020 Jul;S0022-0302(20)30549-X. doi: 10.3168/jds.2020-18622.Epub 2020-07-16.

イタリア産ブラウンスイス牛の乳量に影響を与える熱湿度指数の最大閾値の推定

Estimation of maximum thermo-hygrometric index thresholds affecting milk production in Italian Brown Swiss cattle.

  • A Maggiolino
  • G E Dahl
  • N Bartolomeo
  • U Bernabucci
  • A Vitali
  • G Serio
  • M Cassandro
  • G Centoducati
  • E Santus
  • P De Palo
PMID: 32684476 DOI: 10.3168/jds.2020-18622.

抄録

熱ストレスが乳牛のパフォーマンスに影響を与えることは知られています。本研究の目的は、イタリア育種協会の試験日サンプリング日の前 15 日間のイタリアブラウンスイス乳牛の複数の乳生産形質(乳量、脂肪補正乳、タンパク質と脂肪の収量とパーセンテージ、エネルギー補正乳、チーズ生産量、チーズ収量)について、温度-湿度指数(THI)のしきい値が存在するかどうかを調べることであった。ブラウンスイス牛 23,296 頭の試験日の記録 202,776 件を含む 10 年間のデータセット(2009 年~2018 年)を最大 THI と照合しました。考慮したすべてのパリティにおいて、ブラウンスイス牛の乳量に THI のしきい値は見られなかった。対照的に、脂肪補正乳の THI 閾値は 75 であった。脂肪率には THI のしきい値は見られませんでしたが、1 番目と 2 番目の血統の牛では脂肪収量が最も高い THI のしきい値を示しました。タンパク質の収量とチーズの生産量は熱ストレスの影響を受けており、平均 THI 閾値は 74 でした。判明した THI 閾値は、ブラウンスイス種がホルスタイン牛の文献値よりも高い熱耐性を持っていることを 示している。THI が上昇すると、ブラウンスイス種の牛は同じ量の乳を生産する傾向がありますが、成分の質は低下します。ブラウンスイス牛の耐熱性の遺伝的要素を推定するためには、THI のしきい値を正しく推定することが、選 択方法に含めることができる要素を特定するための第一歩であることを考えると、さらなる研究が必要であると考えられます。

It is known that heat stress affects dairy cow performance in multiple ways: physiological, behavioral, reproductive, and productive. The aim of the present study was to determine if a threshold of temperature-humidity index (THI) exists for multiple milk production traits (milk yield, fat-corrected milk, protein and fat yield and percentage, energy-corrected milk, cheese production, and cheese yield) in Italian Brown Swiss dairy cows from the period 15 d before the day of the Italian Breeders Association test-day sampling. A 10-yr data set (2009-2018) containing 202,776 test-day records of 23,296 Brown Swiss cows was matched with the maximum THI. In all parities considered, no THI thresholds were observed for milk yield in Brown Swiss. In contrast, a THI threshold of 75 was identified for fat-corrected milk. No THI threshold was found for fat percentage, but fat yield showed the highest THI thresholds in cows of first and second parity. Protein yield and cheese production were affected by heat stress with average THI threshold of 74. The THI thresholds identified indicate that the Brown Swiss breed has higher thermal tolerance versus literature values reported for Holstein cows. As THI rises, Brown Swiss cows tend to produce the same volume of milk, but with a decreasing quality with regard to components. Further study is necessary to estimate the genetic component of heat tolerance, in Brown Swiss cattle, considering that the correct estimation of THI thresholds represents the first step to identify components that could be included in selection procedures.

Copyright © 2020 © 2020, The Authors. Published by Elsevier Inc. and Fass Inc. on behalf of the American Dairy Science Association®. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/). Published by Elsevier Inc. All rights reserved.