日本語AIでPubMedを検索
ホールフーズとポリフェノールの栄養補給が動脈硬化に与える影響
The Impact of Dietary Supplementation of Whole Foods and Polyphenols on Atherosclerosis.
PMID: 32664664 DOI: 10.3390/nu12072069.
抄録
このレビューの目的は、動脈硬化を鈍化させる上で、果物、野菜、ナッツ類、穀物、油、香辛料、お茶などの多様なポリフェノール組成を持つ食品によるサプリメントの利点に関する現在の研究を強調することである。アポリポタンパク質E(ApoE)または低密度リポタンパク質受容体(LDLR)ノックアウトマウスを用いて、ホールフードまたはホールフードから調製されたポリフェノールを利用した出版物をPubMedで検索し、プラークを測定した73の研究を同定した。大半の研究でプラークの減少が報告された。9つの介入は効果を示さなかったが、キノコ、HYJA-ri-4米品種、サフロール-2',3'-オキシド(SFO)を用いた3つの介入はプラークを増加させた。動脈硬化が減少したメカニズムには、脂質プロファイル、抗酸化状態、コレステロールクリアランスの改善、炎症の減少が含まれる。重要なことは,プラークを減少させるすべての食事介入が脂質プロファイルの改善を示したわけではないことである.さらに、73件の研究のうち、雌マウスを用いた研究は9件のみで、両性を比較した研究は6件のみであることがわかった。2つのモデル(LDLR vs. ApoE)を比較した研究は1件のみで、治療は一方では効果があったが、他方では効果がなかったことが示された。すべてのサプリメントがオスとメスの両方の動物に効果があるわけではなく、ポリフェノール組成の異なる食品の種類を増やすことが、動脈硬化の緩和により効果的である可能性を示唆している。
The purpose of this review is to highlight current research on the benefits of supplementation with foods with a diverse polyphenol composition, including fruits, vegetables, nuts, grains, oils, spices, and teas in blunting atherosclerosis. We searched PubMed for publications utilizing whole food or polyphenols prepared from whole foods in Apolipoprotein E (ApoE) or Low-Density Lipoprotein Receptor (LDLR) knockout mice, and identified 73 studies in which plaque was measured. The majority of the studies reported a reduction in plaque. Nine interventions showed no effect, while three using mushroom, HYJA-ri-4 rice variety, and safrole-2', 3'-oxide (SFO) increased plaque. The mechanisms by which atherosclerosis was reduced include improved lipid profile, antioxidant status, and cholesterol clearance, and reduced inflammation. Importantly, not all dietary interventions that reduce plaque showed an improvement in lipid profile. Additionally, we found that, out of 73 studies, only 9 used female mice and only 6 compared both sexes. Only one study compared the two models (LDLR vs. ApoE), showing that the treatment worked in one but not the other. Not all supplementations work in both male and female animals, suggesting that increasing the variety of foods with different polyphenol compositions may be more effective in mitigating atherosclerosis.