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日本語AIでPubMedを検索

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J Pharm Sci.2020 Jul;S0022-3549(20)30358-0. doi: 10.1016/j.xphs.2020.06.025.Epub 2020-07-08.

凍結乾燥における高充填量製剤のための真空誘導凍結プロトコルの設計。戦略的アプローチ

Design of Vacuum-Induced Freezing Protocols for High Fill Volume Formulations in Freeze-Drying: A Strategic Approach.

  • Tim Wenzel
  • Margit Gieseler
  • Henning Gieseler
PMID: 32652082 DOI: 10.1016/j.xphs.2020.06.025.

抄録

このケーススタディでは、困難な高充填量モデルシステムのためのシンクロフリーズ真空誘導表面凍結技術の開発戦略を提案しています。核生成プロトコルの開発中の重要なステップについては、高充填量の製品に真空誘導表面凍結を導入するためのアプローチの例として議論されています。適切な圧力でゆっくりとした圧力勾配とホールドステップは、過剰なアウトガスや不完全な脱ガスによる欠陥を回避するために非常に重要であることがわかった。シンクロフリーズの手順中の蒸発性質量損失を特徴づけ、核生成中の熱勾配を50~400mg/mLの範囲の濃度のいくつかのモデルシステムについて分析した。この技術の結果、低充填量の製剤に関連する可能性のある測定可能な質量損失が得られた。熱データは、真空誘導表面凍結による核生成の間、製品溶液全体に顕著な温度勾配を示している。製剤の組成、濃度、および棚の温度がこの温度勾配に影響を与えることが示されている。信頼性の高い核生成は、平衡凍結点以下の最小限の棚温度で200 mg/mLまでの濃度のショ糖製剤のために達成されました。

This case study proposes a development strategy for the SynchroFreeze vacuum-induced surface freezing technology for challenging high fill volume model systems. Critical steps during the development of a nucleation protocol are discussed as an example approach for implementing vacuum-induced surface freezing for high fill volume products. Slow pressure ramps and hold steps at adequate pressures have been found to be crucial for avoiding defects caused by either excessive outgassing or incomplete degassing. The evaporative mass loss during the SynchroFreeze procedure is characterized and thermal gradients during nucleation for several model systems with concentrations in the 50-400 mg/mL range are analyzed. The technology results in a measurable mass loss that may be relevant for low fill volume formulations. Thermal data show a pronounced temperature gradient throughout the entire product solution during nucleation by vacuum-induced surface freezing. The formulation composition, concentration, and shelf temperature have been shown to influence this temperature gradient. Reliable nucleation was achieved for sucrose formulations with concentrations up to 200 mg/mL at shelf temperatures minimally below the equilibrium freezing point.

Copyright © 2020. Published by Elsevier Inc.