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乳糖発酵菌Salmonella enterica subsp. Enterica serovar 4,5:I:による消化管感染症の診断上の課題
Diagnostic challenge of gastrointestinal infection due to lactose-fermenting Salmonella enterica subsp. enterica serovar 4,5:I:.
PMID: 32650283 DOI: 10.1016/j.diagmicrobio.2020.115105.
抄録
ここでは,Lacオペロンを獲得したSalmonella enterica serovar 4,5:i:-(単相性Salmonella typhimurium)による非伝染性サルモネラ症の一例を報告する.この乳糖発酵菌は、サルモネラの表現型検出に大きな課題となっています。特定の寒天培地プレートや分子技術のみが信頼性の高い検出を可能にしています。
Here, we describe a case of a nontyphoidal Salmonella disease caused by a Salmonella enterica serovar 4,5:i:- (monophasic Salmonella typhimurium) which acquired a Lac operon. This lactose-fermenting bacterium presents a major challenge for phenotypical detection of Salmonella. Only specific agar plates or molecular techniques allow reliable detection.
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