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J. Sci. Food Agric..2020 Jul;doi: 10.1002/jsfa.10648.Epub 2020-07-06.

山地で栽培された灌漑多年草マメ科飼料、イネ科飼料、およびbf飼料のin vitro消化率は、非繊維性炭水化物および植物二次化合物の上昇によって影響を受ける

In vitro digestibility of mountain-grown irrigated perennial legume, grass and forb forages is influenced by elevated non-fibrous carbohydrates and plant secondary compounds.

  • Yunhua Zhang
  • Jennifer W MacAdam
  • Juan J Villalba
  • Xin Dai
PMID: 32627840 DOI: 10.1002/jsfa.10648.

抄録

背景:

米国西部山岳地帯で灌漑下で栽培されている多年生マメ科飼料の非繊維性炭水化物(NFC)濃度は 400 g kg を超えており、これは濃縮飼料をベースとした反芻動物用飼料では一般的に見られるレベルである。我々の目的は、分離された中性洗剤繊維(NDF)画分の消化と比較して、イネ科植物、マメ科植物、および低分子飼料のインビトロ・ルーメン消化における NFC 濃度と植物の副次的化合物の影響を調べることであった。飼料は、2016年5月から8月の間に、灌漑されたモノカルチャー牧草をローテーションでストックした未放牧のパドックスから堆肥化し、圃場で凍結乾燥し、粉砕した。

BACKGROUND: Perennial legumes cultivated under irrigation in the Mountain West USA have non-fibrous carbohydrate (NFC) concentrations exceeding 400 g kg , a level commonly found in concentrate-based ruminant diets. Our objective was to determine the influence of NFC concentration and plant secondary compounds on in vitro rumen digestion of grass, legume and forb forages compared with digestion of their isolated neutral detergent fiber (NDF) fraction. Forages were composited from ungrazed paddocks of rotationally stocked irrigated monoculture pastures between May and August 2016, frozen in the field, freeze-dried, and ground.

結果:

ガス生産の最大速度(R)は、マメ科のアルファルファ(ALF; Medicago sativa L.)と鳥足のトレフィル(BFT; Lotus corniculatus L.)のためよりも大きかったマメ科のシサーミルクベッチ(CMV; Astragalus cicer L.)、草の草地のブロム(Astragalus cicer L.)やマメ科マメ科以外の草地のブロム(MBG; Bromus riparius Rehm.)やスモールバーネット(SMB; Sanguisorba minor Scop.)に比べて、マメ科サンフォイン(SNF; Onobrychis viciifolia Scop.)に比べて中間的であった。分離されたNDFのRは、BFTとCMVで最大であり、ALF、SNFおよびSMBでは中間であり、MBGでは最小であった。

RESULTS: The maximum rate (R ) of gas production was greater for the legumes alfalfa (ALF; Medicago sativa L.) and birdsfoot trefoil (BFT; Lotus corniculatus L.) than for the legume cicer milkvetch (CMV; Astragalus cicer L.) the grass meadow brome (MBG; Bromus riparius Rehm.) and the non-legume forb small burnet (SMB; Sanguisorba minor Scop.), and intermediate for the legume sainfoin (SNF; Onobrychis viciifolia Scop.). The R of isolated NDF was greatest for BFT and CMV, intermediate for ALF, SNF and SMB and least for MBG.

結論:

96時間後にマメ科植物の乾物(DM)kgあたり900g以上の有機物(OM)が消化された。全植物の消化の程度は、飼料全体で、NFCと粗タンパク質(CP)の濃度によって増加し、NDFの濃度によって減少し、二次化合物によって調節された。単離されたNDFの消化の程度は、リグニンと残留タンニンの濃度とともに減少した。この論文は著作権で保護されています。すべての著作権は留保されています。

CONCLUSIONS: More than 900 g of organic matter (OM) kg dry matter (DM) of legumes was digested after 96 h. Across forages, the extent of whole plant digestion increased with NFC and crude protein (CP) concentrations, decreased with NDF concentrations, and was modulated by secondary compounds. The extent of digestion of isolated NDF decreased with concentration of lignin and residual tannins. This article is protected by copyright. All rights reserved.

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