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COVID-19のウコンの潜在的な使用
Potential use of Turmeric in COVID-19.
PMID: 32608046 PMCID: PMC7361299. DOI: 10.1111/ced.14357.
抄録
ウコン(Curcuma longaL.)は、何世紀にもわたってその幅広い薬効特性のために、アーユルヴェーダ、ウナニ、シッダなどの伝統医学のシステムで使用されてきたアジア文化の不可欠な部分です。ウコンに含まれるクルクミンは、複数のシグナル伝達経路に影響を与え、抗炎症、抗酸化、抗菌、低血糖、創傷治癒、化学予防、化学増感、放射線増感の特性を持っていることが発見されています。クルクミンのバイオアベイラビリティを高めるために、アジュバント、ナノ粒子、リポソーム、ミセル、リン脂質複合体などの新しい技術が医薬品開発の過程で評価されています。それはよく経口的に忍容されている1日あたり約6-7 gmで高用量で最も効果的であることが文書化されています。アジアでは、咳、喉の痛み、呼吸器系の病気のための一般的な家庭薬として広く利用されています。
Turmeric (Curcuma longa L.) is an integral part of Asian culture which has been used in traditional medicine systems like Ayurveda, Unani and Siddha owing to its wide array of medicinal properties since centuries. Curcumin, the predominant curcumoid in turmeric, influences multiple signaling pathways and been found to possess anti-inflammatory, anti-oxidant, antimicrobial, hypoglycemic, wound healing, chemopreventive, chemosensitising and radiosensitising properties. To enhance the bioavailability of curcumin, newer technologies such as adjuvant, nanoparticles, liposomes, micelles and phospholipid complexes are evaluated in the process of drug development. It is documented to be most efficacious in high doses at around 6-7 gm per day which is well tolerated orally. It has been widely used as a common household remedy for cough, sore throat and respiratory ailments in Asia.
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