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日本語AIでPubMedを検索

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Meat Sci..2020 Apr;169:108173. S0309-1740(19)30265-7. doi: 10.1016/j.meatsci.2020.108173.Epub 2020-04-29.

産地の農場で赤外線サーモグラフィーを使用して、輸送やマーケティングにさらされた牛(Bos Taurus)の肉質と生理的反応を予測する

Using infrared thermography on farm of origin to predict meat quality and physiological response in cattle (Bos Taurus) exposed to transport and marketing.

  • Holly Cuthbertson
  • Garth Tarr
  • Kate Loudon
  • Sabrina Lomax
  • Peter White
  • Paul McGreevy
  • Rodney Polkinghorne
  • Luciano A González
PMID: 32590276 DOI: 10.1016/j.meatsci.2020.108173.

抄録

温度は外部刺激に対する動物の反応の指標として使用されており、したがって、それは潜在的に指標として使用されるか、または動物福祉と肉質不良の可能性があります。体温の遠隔モニタリングは、動物が屠殺に送られる前に、産地の農場で赤外線サーモグラフィー(IRT)を使用して行うことができます。養殖場で IRT を使用して測定した牛の体温とストレスや肉質の潜在的な指標との関係を、海上輸送と陸上輸送の 2 つの実験で 481 頭の牛を対象に調査しました。飼育場での測定には IRT と気質の行動評価、ストレスの生理学的指標と死後の枝肉形質の測定が含まれている。IRT と肉の pH、肉の色、クレアチンキナーゼ、グルコース、非エステル化脂肪酸、 マグネシウム、気質との間には有意な相関が認められた(P<.05)。しかし、これらの相関関係は両方の実験で持続しませんでした。現在の所見は、農場での IRT が動物福祉の低下を検出し、肉質を予測するのに役立つ可能性があることを示唆しています。

Temperature is used as an indicator of animals' response to external stimuli and thus it could potentially be used as an indicator or poor animal welfare and meat quality. Remote monitoring of temperature can be achieved using infrared thermography (IRT) at the farm of origin before animals are sent to slaughter. Relationships between temperatures of cattle measured using IRT on-farm and potential indicators of stress and meat quality were investigated in 481 cattle in 2 experiments, one with sea transport and another with land transport. On-farm measurements included IRT and behavioural assessment of temperament along with measurement of physiological indicators of stress and carcass traits post-mortem. Significant correlations were found between IRT and meat pH, meat colour, creatine kinase, glucose, non-esterified fatty acids, magnesium, and temperament (P < .05). That said, these correlations did not persist across both experiments. Current findings suggest that on-farm IRT could have the potential to assist with the detection of compromised animal welfare and predict meat quality.

Copyright © 2020. Published by Elsevier Ltd.