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F1000Res.2020;9:168. doi: 10.12688/f1000research.22311.2.Epub 2020-03-06.

ホワイトマウス( )モデルにおける高脂肪含有食品の消費後の総コレステロール値を低下させることにおけるシナモン( )の利点

The benefit of cinnamon ( ) in lowering total cholesterol levels after consumption of high-fat containing foods in white mice ( ) models.

  • Annisa Pulungan
  • Yunita Sari Pane
PMID: 32566138 PMCID: PMC7295078. DOI: 10.12688/f1000research.22311.2.

抄録

高コレステロール血症とは、体内のコレステロール値が正常範囲を超えている状態のことです。この状態が長く続くと、代謝性疾患や心血管疾患を引き起こす可能性があります。合成薬の治療には、致命的な副作用(横紋筋融解症)があります。副作用の少ない自然療法を見つける必要がある。シナモンに含まれる栄養成分には、シナモンアルデヒドなどがあります。コレステロール値に影響を与えると考えられている「シナマルアルデヒド」という物質。本研究は、高脂肪飼料を与えたマウスの総コレステロール値を低下させる効果を調べることを目的としています。 これは、実験的研究であり、前後対照試験のデザインである。雄性マウスを5群(n=6/群)に分け、1)ネガティブコントロール(アクアデスト)、2)高脂肪含有飼料のポジティブコントロール(HFC、ウズラ黄)、3)HFC+シナモンエキス(CE、用量2mg/20g体重(BW)、4)HFC+CE(用量4mg/20gBW)、5)HFC+CE(用量8mg/20gBW)を投与した。試験は28日間実施した。マウスのコレステロール増加へのHFCとしてのウズラの卵黄の消費。CEの介入は15日目に開始し、28日目に終了した。0日目、14日目、28日目にマウスの総コレステロールとBWの測定を行った。 K1群(120.3±5.53mg/dl)とK2群(107.3±3.61mg/dl)、K3群(106.8±4.57mg/dl)、K4群(106.7±0.51mg/dl)の総コレステロール値を比較したところ、CEを摂取した群では有意な差(p=0.001)の減少が認められた。しかし、マウスBW(p = 0.419)のグループ間で有意な変化はありませんでした。シナモン( )は、高脂肪含有食品の消費後にシナモンを与えずに比較してマウスの14日間の総コレステロール値を低下させることができることを証明した。

Hypercholesterolemia is a condition where cholesterol levels in the body exceed the normal range. If the condition is longer, it can cause metabolic and cardiovascular diseases. The therapy of synthetic drugs has side effects that can be fatal (rhabdomyolysis). Needed to find natural remedies with minimal side effects. There are many nutritional components contained in cinnamon, such as cinnamaldehyde. The cinnamaldehyde, a substance that is thought to affect cholesterol levels. The study aims to determine the efficacy of in lowering total cholesterol levels of mice ) given high-fat feed. This is an experimental study with a pre-post control study design. The groupings were performed by a simple random sampling method. The male mice were divided into five groups (n=6/group): 1) negative control (aquadest); 2) positive control of high-fat containing food (HFC; quail yolk); 3) HFC + cinnamon extract (CE; dose 2mg/20g body weight (BW); 4) HFC + CE (dose 4mg/20gBW); 5) HFC + CE (dose 8mg/20gBW). The study was conducted for 28 days. Consumption of quail yolk as HFC to increasing cholesterol in mice. The intervention of CE started on day 15 and ended on day 28. Measurement of total cholesterol and BW of mice was performed on days 0, 14 and 28. The comparison of total cholesterol levels in the K1 group (120.3 ± 5.53 mg/dl) to K2 (107.3 ± 3.61 mg/dl), K3 (106.8 ± 4.57 mg/dl) and K4 (106.7 ± 0.51 mg/dl) showed decreased significantly different (p = 0.001) in groups consuming CE. However, there was not a significant change between groups in mice BW (p = 0.419). : The cinnamon ( ) proved can be lowering of total cholesterol levels for 14 days in mice compared without given cinnamon after consumption of high-fat containing foods.

Copyright: © 2020 Pulungan A and Pane YS.