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ホップ抽出物の抗酸化活性および抗炎症活性を有する生理活性化合物
Bioactive compounds with anti-oxidative and anti-inflammatory activities of hop extracts.
PMID: 32526652 DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.127244.
抄録
本研究の目的は、異なる溶媒によるホップ抽出物の抗酸化活性と抗炎症活性を同時に評価することである。ホップ水抽出物(HWE)とホップエタノール抽出物(HEE)は、それぞれホップペレットを90℃の熱水とエタノール溶液(55%、75%、95%)で抽出して調製した。α-酸、β-酸、全フェノール、全フラボノイド含量などの生理活性化合物を測定した。すべてのEEは、HWEよりも高い抗酸化活性を示した。最高の抗酸化活性を示したHEEは、異なるフリーラジカルを用いた実験では異なっていた。抗炎症活性については、HWEとHEEの両方がNO産生を減少させた。HWEはTNF-αとIL-6の分泌を減少させたが、IL-1βには影響を及ぼさなかった。TNF-αの分泌を除いては、高エネルギーイオンは高エネルギーイオンよりも高い抗炎症作用を示した。今後は、エタノール抽出法を改良するためのメカニズムの解明を進めていく予定である。
The aim of this study is to simultaneously evaluate anti-oxidative and anti-inflammatory activities of the hop extracts by different solvents. Hop water extract (HWE) and hop ethanol extracts (HEEs) were prepared by extracting hop pellets with hot water at 90 °C and ethanol solutions (55%, 75%, and 95%), respectively. Bioactive compound such as α-acid, β-acid, total phenolic, and total flavonoid contents were determined. All the HEEs showed higher anti-oxidative activities than the HWEs. The HEEs showing the highest anti-oxidative activities are different in the experiments with different free radicals. For anti-inflammatory activities, both the HWE and HEEs decreased NO productions. HWE decreased TNF-α and IL-6 secretion but showed no effect on IL-1β, while HEEs decreased IL-1β and IL-6 secretion but increased TNF-α secretion. Except for TNF-α secretion, the HEEs showed higher anti-inflammatory activities than the HWE. Future work is to explore the possible mechanism to improve the ethanol extraction procedure.
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