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日本語AIでPubMedを検索

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スタットパール

StatPearls

PMID: 32491660

抄録

ナイアシンまたはビタミンB3は、ニコチン酸とニコチン酸アミド(ナイアシンアミド)の総称である。人間の場合、ナイアシンはナイアシン欠乏症のペラグラによって発見された。1700年代、ペラグラはイタリアで最初に出現し、その名前は皮膚を意味する「ペラ」と粗を意味する「アグラ」に翻訳される。1900年代初頭、ペラグラは、ナイアシンの主要な食事源であるトウモロコシの入手可能性が低いため、米国南部で流行していた。今日、ナイアシン欠乏症は、主に十分な食事摂取のため、先進国ではまれであるが、特定の集団は、このほとんど根絶された症状のリスクにさらされている。以前は、栄養不足がペラグラの世界で最も一般的な原因であった。しかし、先進国ではもはやそのようなことはなく、一次的な栄養不足の現れとしてはほぼ根絶されている。その代わりに、現在では慢性アルコール中毒、吸収不良症候群、薬物有害作用、神経性食欲不振症の結果として現れる。

Niacin or vitamin B3 are generic terms for nicotinic acid and nicotinamide (niacinamide). Niacin was initially referred to as the anti-black tongue factor due to niacin's effect on dogs. In humans, niacin was discovered through the niacin deficiency condition pellagra. In the 1700s, pellagra first appeared in Italy, and the name translates into "pella," meaning skin, and "agra," meaning rough. In the early 1900s, pellagra was prevalent in the Southern United States due to the low availability of corn, the primary dietary source of niacin. In 1937, Elvehjem and his colleagues isolated the vitamin and demonstrated that pure nicotinic acid and nicotinic acid amide would reverse the black tongue and pellagra. Today, niacin deficiencies are uncommon in industrialized nations primarily due to sufficient dietary intake; however, specific populations remain at risk of this mostly eradicated condition. Previously nutritional deficiency was the commonest cause of pellagra in the world. However, this is no longer true in developed countries, where it has been nearly eradicated as a manifestation of primary nutritional deficiency. Instead, it now presents a consequence of chronic alcoholism, malabsorption syndrome, adverse drug effects, and anorexia nervosa.