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日本語AIでPubMedを検索

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Food Res. Int..2020 Jul;133:109122. S0963-9969(20)30147-2. doi: 10.1016/j.foodres.2020.109122.Epub 2020-02-21.

標的型統計解析による6種類の市販茶の糖質と品質パラメータの評価

Evaluation of carbohydrates and quality parameters in six types of commercial teas by targeted statistical analysis.

  • Anastasiia Shevchuk
  • Roberto Megías-Pérez
  • Yeweynwuha Zemedie
  • Nikolai Kuhnert
PMID: 32466950 DOI: 10.1016/j.foodres.2020.109122.

抄録

カメリア・シネンシスの葉から生産された6種類の紅茶の低分子量炭水化物(LMWC)の含有量を、質量分析と結合した親水性相互作用クロマトグラフィー(HILIC)で分析した。白茶、黄茶、緑茶、黒茶、ウーロン茶、濃茶の試料中のショ糖、グルコース、フルクトース、ミオイノシトール、マルトース、マンニトール、ラフィノース、ガラクチノール、スタキオースの量を測定した。すべての種類のお茶において、スクロースが最も豊富な炭水化物であった。マンニトールを除くすべての炭水化物の濃度は、濃茶で最も低かった。LMWCs、抗酸化活性、および色パラメータの定量データを用いた相関分析を紅茶サンプルについて実施し、異なる品質パラメータの相互作用を評価した。炭水化物の枯渇は、茶の加工中にテアニンとアマドリ化合物の形成に伴って観察された。

The content of low molecular weight carbohydrates (LMWC) of six types of tea produced from the leaves of Camellia sinensis were analyzed by hydrophilic interaction chromatography (HILIC) coupled to mass spectrometry. Quantities of sucrose, glucose, fructose, myo-inositol, maltose, mannitol, raffinose, galactinol, and stachyose were determined in samples of white, yellow, green, black, oolong, and dark tea. Sucrose was the most abundant carbohydrate in all types of tea. The concentration of all measured carbohydrates except mannitol was lowest in dark tea samples. Correlation analyses using quantitative data of LMWCs, antioxidant activity, and color parameters were performed on black tea samples to evaluate the interaction of different quality parameters. Carbohydrates depletion was observed during tea processing with formation of Amadori compounds with theanine.

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