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栄養関連非伝染性疾患の予防におけるホップの生理活性化合物
Hop bioactive compounds in prevention of nutrition-related noncommunicable diseases.
PMID: 32462886 DOI: 10.1080/10408398.2020.1767537.
抄録
心血管疾患や2型糖尿病などの栄養関連非伝染性疾患(NR-NCD)は、多くの人の生活の質に悪影響を与え、社会に大きな負担を与えており、介入の必要性を示している。植物化学物質は、NR-NCDs対策のための潜在的なアプローチとして研究されており、ホップに含まれる植物化学物質は、ここ数十年で注目を集めています。ホップはストロビールと呼ばれる植物で、主に醸造用に栽培されており、味の良さと保存性の高さが特徴です。苦味酸は、ビールの品質を向上させるために注目されている主な化合物を表しています。また、苦酸だけでなく、プレニル化されたカルコンキサントフモールは、健康に有益な特性の広い範囲を示しています。本レビューでは、苦味酸とキサントフモールが炎症性疾患や免疫疾患、肥満や代謝性疾患、がん予防などのNR-NCDsに及ぼす効果についてまとめた。
Nutrition-related noncommunicable diseases (NR-NCDs) such as cardiovascular disease and type 2 diabetes both negatively impact the quality of life of many individuals and generate a substantial burden on society, demonstrating a need for intervention. Phytochemicals are investigated as a potential approach for combating NR-NCDs, and those found in hops have gained increased attention in recent decades. Hops, the strobile of the plant , are grown primarily for the brewing industry as they confer taste and increased shelf-life. The bitter acids represent the main compounds of interest for improving beer quality. Additionally, bitter acids as well as the prenylated chalcone xanthohumol, exhibit a wide range of health beneficial properties. This review summarizes those beneficial effects of bitter acids and xanthohumol on NR-NCDs, including inflammatory and immune diseases, obesity and metabolic disorders, as well as cancer prevention.