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日本語AIでPubMedを検索

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J. Agric. Food Chem..2020 Feb;68(7):2016-2023. doi: 10.1021/acs.jafc.9b06173.Epub 2020-02-07.

構造的に多様なプロシアニジンに富む縮合タンニンの2つの緩衝系におけるタンパク質沈殿能の比較

Comparison of Protein Precipitation Ability of Structurally Diverse Procyanidin-Rich Condensed Tannins in Two Buffer Systems.

  • Wayne E Zeller
  • Laurie A Reinhardt
  • Jamison T Robe
  • Michael L Sullivan
  • Kevin Panke-Buisse
PMID: 31986021 DOI: 10.1021/acs.jafc.9b06173.

抄録

2-[-モルホリノ]エタンスルホン酸(MES)と修飾ゲーリング-ヴァンソエスト(GVS)緩衝液の両方で4つのプロシアニジンに富んだ凝縮タンニン(CT)サンプルによるウシ血清アルブミン(BSA)、リゾチーム(LYS)、およびアルファルファ葉タンパク質(ALF)のタンパク質沈殿(PP)を記載しています。精製されたCTサンプルは、種子(平均重合度[mDP]4.1、16.5%のガロイル化)、sp.花(B型連結、mDP 5.9)、ベリー(mDP 8.7、31.7%のA型連結)、および花(B型連結、mDP 12.3)を含み、2D NMRで特徴付けられた(純度90%以上)。一般に、CTはALF>LYS≧BSAを沈殿させた。GVS緩衝液中のPPは、MES緩衝液(25℃)中のPPの1〜2.25倍であった。GVS緩衝系は、mDP、ガロイル化、およびA型連結がPPに及ぼす影響に関する文献からの結果/結論をより良く反映している。37℃でのMES緩衝液を用いたPPの決定は、これらの違いのいくつかは、GVS緩衝液の決定が行われる温度に起因している可能性があることを示した。GVSバッファーを用いたインビトロPP試験では、反芻動物の給餌試験のためにCTを含む飼料や改良剤を選択する際に、より良いガイダンスを提供することができるかもしれません。

The protein precipitation (PP) of bovine serum albumin (BSA), lysozyme (LYS), and alfalfa leaf protein (ALF) by four procyanidin-rich condensed tannin (CT) samples in both 2-[-morpholino]ethanesulfonic acid (MES) and a modified Goering-Van Soest (GVS) buffer is described. Purified CT samples examined included seed (mean degree of polymerization [mDP] 4.1, 16.5% galloylated), sp. flowers (B-type linkages, mDP 5.9), berries (mDP 8.7, 31.7% A-type linkages). and flowers (B-type linkages, mDP 12.3) and were characterized by 2D NMR (>90% purity). In general, CTs precipitated ALF > LYS ≥ BSA. PP in GVS buffer was 1 to 2.25 times greater than that in MES buffer (25 °C). The GVS buffer system better reflects the results/conclusions from the literature on the impacts mDP, galloylation, and A-type linkages have on PP. Determinations of PP using the MES buffer at 37 °C indicated that some of these differences may be attributed to the temperature at which GVS buffer determinations are conducted. In vitro PP studies using the GVS buffer may offer better guidance when selecting CT-containing forages and amendments for ruminant feeding studies.