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日本語AIでPubMedを検索

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Curr Allergy Asthma Rep.2019 11;19(12):60. 10.1007/s11882-019-0891-1. doi: 10.1007/s11882-019-0891-1.Epub 2019-11-28.

ピーナッツ以外の食物アレルギーの予防

Prevention of Non-peanut Food Allergies.

  • Elissa M Abrams
  • Edmond S Chan
PMID: 31781878 DOI: 10.1007/s11882-019-0891-1.

抄録

レビューの目的:

本レビュー記事の目的は、ピーナッツアレルギー以外の食物アレルギーの予防法をめぐる最近の文献について考察することである。

PURPOSE OF REVIEW: The purpose of this review article is to discuss the recent literature around methods of prevention of food allergies other than peanut allergy.

最近の発見:

現在までのところピーナッツについては最も強固なデータが存在するが、調理済みの卵や牛乳を早期に導入することで有益な効果があることを示唆する研究も出てきている。木の実、ひれ魚、貝類などの他のアレルゲンについては、文献はまばらですが、感作のメカニズムは同じであると考えられており、生後4~6ヶ月のアレルゲンの導入が有害であることを示した研究はこれまでありません(また、このようなアレルゲンの導入を遅らせることが有益であるというレベル1のエビデンスもありません)。この方法は安全であり、アレルゲンを含む固形物を導入する前に先制試験を行う必要はありません。すべてのアレルゲンを含む固形物は、リスクの高い乳児には生後6ヶ月頃に導入すべきですが、生後4ヶ月になる前には導入すべきではありません。

RECENT FINDINGS: While the most robust data to date exists for peanut, there are emerging studies suggesting a beneficial effect to early introduction of cooked egg, and cow's milk as well. While the literature is sparse for other allergens such as tree nuts, finned fish, and shellfish, the mechanism of sensitization is thought to be the same and no study to date has demonstrated a harm with allergenic introduction in the 4-6 months of age window (nor has there been level 1 evidence of benefit to delay of such allergens). This strategy is safe, and pre-emptive testing is not required prior to allergenic solid introduction. All allergenic solids should be introduced at around 6, but not before 4, months of age in infants at high risk.