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日本語AIでPubMedを検索

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Gut.2019 11;68(11):2080-2091. gutjnl-2019-318404. doi: 10.1136/gutjnl-2019-318404.Epub 2019-08-19.

乳糖不吸収と不耐症の最新情報:病態、診断、臨床管理

Update on lactose malabsorption and intolerance: pathogenesis, diagnosis and clinical management.

  • Benjamin Misselwitz
  • Matthias Butter
  • Kristin Verbeke
  • Mark R Fox
PMID: 31427404 PMCID: PMC6839734. DOI: 10.1136/gutjnl-2019-318404.

抄録

乳糖は、牛乳のカロリーの主なソース、不可欠な nutriedigestion、乳児期と成人期にこの二糖類を消化する能力を維持する集団の食事の重要な部分で内臓過敏症 nt を持つ患者です。ラクターゼ欠乏症(LD)は、小腸でガラクトースとグルコースに乳糖を加水分解する酵素を発現しないことです。成人白人におけるラクターゼの持続性の遺伝的メカニズムは、第2染色体上のLCTbo -13'910遺伝子座における単一のC→Tヌクレオチド多型によって媒介される。乳糖不吸収(LM)とは、小腸で乳糖を消化および/または吸収できない原因を指します。これには、遺伝的な一次性のものだけでなく、感染症や小腸の粘膜の完全性に影響を与える他の条件による二次性のLDも含まれます。乳糖不耐症(Lactose Intolerance: LI)とは、小腸炎患者において、乳糖摂取後に腹痛、腹部膨満感、下痢などの腹部症状が出現することと定義されている。LIの発症の可能性は、ラクトースの用量、ラクターゼの発現、および腸内マイクロバイオームに依存する。ラクトース消化とは無関係に、不安を伴う内臓過敏症や過敏性腸症候群(IBS)の患者では、本症のリスクが高くなる。LMとLIの診断には、遺伝子検査、内視鏡検査、生理学的検査などがある。自己申告によるLI、客観的所見と食事療法の臨床的転帰との関連性は様々である。LIの治療法としては、低乳糖食、ラクターゼ補充、プレバイオティクスによる大腸適応などがある。乳糖は、同様のメカニズムで症状を引き起こすことができる吸収の悪い炭水化物の1つにすぎないため、これらの治療法の臨床的転帰は控えめである。

Lactose is the main source of calories in milk, an essential nutriedigestion, patients with visceral hypersensitivity nt in infancy and a key part of the diet in populations that maintain the ability to digest this disaccharide in adulthood. Lactase deficiency (LD) is the failure to express the enzyme that hydrolyses lactose into galactose and glucose in the small intestine. The genetic mechanism of lactase persistence in adult Caucasians is mediated by a single C→T nucleotide polymorphism at the LCTbo -13'910 locus on chromosome-2. Lactose malabsorption (LM) refers to any cause of failure to digest and/or absorb lactose in the small intestine. This includes primary genetic and also secondary LD due to infection or other conditions that affect the mucosal integrity of the small bowel. Lactose intolerance (LI) is defined as the onset of abdominal symptoms such as abdominal pain, bloating and diarrhoea after lactose ingestion by an individual with LM. The likelihood of LI depends on the lactose dose, lactase expression and the intestinal microbiome. Independent of lactose digestion, patients with visceral hypersensitivity associated with anxiety or the Irritable Bowel Syndrome (IBS) are at increased risk of the condition. Diagnostic investigations available to diagnose LM and LI include genetic, endoscopic and physiological tests. The association between self-reported LI, objective findings and clinical outcome of dietary intervention is variable. Treatment of LI can include low-lactose diet, lactase supplementation and, potentially, colonic adaptation by prebiotics. The clinical outcome of these treatments is modest, because lactose is just one of a number of poorly absorbed carbohydrates which can cause symptoms by similar mechanisms.

© Author(s) (or their employer(s)) 2019. Re-use permitted under CC BY-NC. No commercial re-use. See rights and permissions. Published by BMJ.