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Nutrients.2019 Aug;11(8).

歯の健康を超えたキシリトールの健康効果。包括的なレビュー

Xylitol's Health Benefits beyond Dental Health: A Comprehensive Review.

PMID: 31390800

抄録

キシリトールには、う蝕のリスクを低減するなどの歯科保健上の利点があることが広く知られています。ここでは、キシリトールについて調査されている他の健康効果について報告する。皮膚においては、キシリトールはバリア機能を改善し、潜在的な皮膚病原体の増殖を抑制することが報告されている。キシリトールは難消化性糖質として大腸に入り、大腸内細菌叢のメンバーによって発酵される。キシリトールを発酵させ酪酸を生産する属の種が報告されている。最も一般的で種がキシリトールで増殖することはないようである。また、キシリトールの難消化性で発酵しやすい性質は、便秘解消効果や骨密度の向上に寄与している。また、キシリトールは免疫系を調節し、抗菌作用と相まって、気道感染、副鼻腔炎、中耳炎のリスク軽減に寄与しています。低カロリー甘味料であるキシリトールは、体重管理に貢献する可能性があります。キシリトールは満腹感を高めるとも言われていますが、この結果はまだ納得のいくものではありません。ショ糖の単なる代替という利点に加え、代謝の健康に対するキシリトールの利点は、ヒトではまだ決定されていません。このように、キシリトールの健康上の利点が追加で報告され、さらなる可能性を示していますが、ヒトでの研究において確認する必要があります。

Xylitol has been widely documented to have dental health benefits, such as reducing the risk for dental caries. Here we report on other health benefits that have been investigated for xylitol. In skin, xylitol has been reported to improve barrier function and suppress the growth of potential skin pathogens. As a non-digestible carbohydrate, xylitol enters the colon where it is fermented by members of the colonic microbiota; species of the genus have been reported to ferment xylitol and produce butyrate. The most common and species do not appear to be able to grow on xylitol. The non-digestible but fermentable nature of xylitol also contributes to a constipation relieving effect and improved bone mineral density. Xylitol also modulates the immune system, which, together with its antimicrobial activity contribute to a reduced respiratory tract infection, sinusitis, and otitis media risk. As a low caloric sweetener, xylitol may contribute to weight management. It has been suggested that xylitol also increases satiety, but these results are not convincing yet. The benefit of xylitol on metabolic health, in addition to the benefit of the mere replacement of sucrose, remains to be determined in humans. Additional health benefits of xylitol have thus been reported and indicate further opportunities but need to be confirmed in human studies.