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Nutrients.2018 Dec;10(12). E2002. doi: 10.3390/nu10122002.Epub 2018-12-18.

機能性成分としてのL.の食用花.フェノール類の組成、酸化防止効果と保護効果

Edible Flowers of L. as Functional Ingredients: Phenolic Composition, Antioxidant and Protective Effects on .

  • Cristina Moliner
  • Lillian Barros
  • Maria Inês Dias
  • Víctor López
  • Elisa Langa
  • Isabel C F R Ferreira
  • Carlota Gómez-Rincón
PMID: 30567311 PMCID: PMC6316237. DOI: 10.3390/nu10122002.

抄録

L.L.は長い間、様々な国で料理や薬用として消費されてきました。本研究の目的は、そのポリフェノールプロファイルだけでなく、抗酸化および抗老化特性に関連する2つの栽培品種からの潜在的な利益を探ることであった。フェノール組成は、LC-DAD-ESI/MSnで分析した。還元性抗ラジカル特性を評価するために、Folin-Ciocalteu、DPPHおよびFRAPアッセイを実施した。神経保護能は、アセチルコリンエステラーゼおよびモノアミンオキシダーゼという酵素を用いて評価した。 抽出物の毒性、抗酸化活性、老化遅延、およびβアミロイド毒性の低下を評価するために、インビボモデルとして、本研究で使用した。両方の抽出物は、類似のフェノールプロファイルと生物活性を示した。見つかった主なポリフェノールは、ラリシチンとその配糖体でした。花の抽出物は、異なる試験モデルにおいて有望な抗酸化作用と神経保護作用を示した。したがって、これらの結果は、これらの植物を機能性食品および/または栄養補助食品成分として使用する可能性をサポートする情報を追加するものと思われる。

L. has long been consumed for culinary and medicinal purposes in different countries. The aim of this study was to explore the potential benefits from two cultivars of related to its polyphenolic profile as well as antioxidant and anti-aging properties. The phenolic composition was analyzed by LC-DAD-ESI/MSn. Folin-Ciocalteu, DPPH, and FRAP assays were performed in order to evaluate reducing antiradical properties. The neuroprotective potential was evaluated using the enzymes acetylcholinesterase and monoamine oxidase. was used as an in vivo model to assess extract toxicity, antioxidant activity, delayed aging, and reduced β-amyloid toxicity. Both extracts showed similar phenolic profiles and bioactivities. The main polyphenols found were laricitin and its glycosides. No acute toxicity was detected for extracts in the model. flower extracts showed promising antioxidant and neuroprotective properties in the different tested models. Hence, these results may add some information supporting the possibilities of using these plants as functional foods and/or as nutraceutical ingredients.