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日本語AIでPubMedを検索

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Front Oral Health.2022;3:869112.

砂糖の添加と口腔衛生。ブラジル歯科医学会のポジションペーパー

Added Sugar and Oral Health: A Position Paper of the Brazilian Academy of Dentistry.

PMID: 35464781

抄録

砂糖の過剰摂取は、う蝕の主な原因である。う蝕は非常に蔓延しており、あらゆる段階において生活の質に悪影響を及ぼします。さらに、砂糖の消費は、肥満、糖尿病、心血管疾患など、他の非感染性疾患や疾病と関連している。本論文の目的は、砂糖の過剰摂取によって引き起こされるう蝕や他の非感染性疾患の負担を軽減するために、医療専門家、家族、教育者、関係者、公務員に対して個人レベルおよび集団レベルでの推奨事項を提案することである。砂糖の消費を減らすことを目的とした戦略や政策の有効性、および砂糖消費の異なるパターンがう蝕の発生に与える影響を調べるために、PubMedおよびCochraneデータベースで系統的な検索を行った。また、同定された論文の参考文献リストと実践ガイドラインを手作業で確認した。ブラジル歯学会は、入手可能な最良のエビデンスに基づき、2歳未満の子どもには砂糖を与えないこと、2歳以降は砂糖の総消費量を1日25g未満に制限することを推奨しています。さらに、砂糖の摂取を制限するよう家族に伝えること、砂糖のない場所を用意すること、食品表示や広告の内容を規制すること、砂糖を含む製品への課税を導入すること、砂糖の濃度を下げるよう食品や飲料の再製造を検討することが必要であるとしています。

Excessive sugar consumption is the main cause of dental caries. Dental caries is highly prevalent and negatively impacts the quality of life at all stages. Furthermore, sugar consumption is associated with other noncommunicable conditions and diseases, such as obesity, diabetes, and cardiovascular diseases. The aim of this paper is to propose recommendations at the individual and population levels for health professionals, families, educators, stakeholders, and public officials to reduce the burden of dental caries and other noncommunicable diseases that are caused by the excessive sugar intake. A systematic search was performed in PubMed and Cochrane databases to investigate the effectiveness of strategies and policies aiming to reduce sugar consumption as well as the impact of different patterns of sugar consumption on the occurrence of dental caries. Reference list of the identified papers and practice guidelines were manually reviewed as well. Based on the best evidence available, the Brazilian Academy of Dentistry recommends not to offer sugars to children younger than 2 years of age, and to limit total sugar consumption to <25 g per day after 2 years of age. Furthermore, families should be informed to limit sugar exposure, sugar-free areas should be available, content of food labels and advertisement should be regulated, taxation of products with sugar should be introduced, and reformulation of foods and drinks to reduce concentrations of sugars should be considered.