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Front Nutr.2020;7:76. doi: 10.3389/fnut.2020.00076.Epub 2020-06-26.

タンパク質の食事源における年齢と人種/民族の違い、NHANES、2011-2016年

Age and Racial/Ethnic Differences in Dietary Sources of Protein, NHANES, 2011-2016.

  • Jeannette M Beasley
  • Melanie J Firestone
  • Collin J Popp
  • Rienna Russo
  • Stella S Yi
PMID: 32671090 PMCID: PMC7333060. DOI: 10.3389/fnut.2020.00076.

抄録

食事中のタンパク質は、体のタンパク質の維持に必要な必須アミノ酸の供給、および基本的な生存に必要な構造的・機能的成分の同化に重要な役割を果たしている。食事性タンパク質の供給源が、異なる人口サブグループに対してどのように変化するかを理解することで、将来の栄養介入を特定のニーズにより的を絞ったものにすることができるようになる。 この分析の目的は、全国的に代表的なサンプルの年齢と人種や民族による食事タンパク質のトップ10の食品カテゴリのソースを特定することであった。 国民健康・栄養調査(NHANES)2011-2016の成人(18歳以上)の横断的データを解析した(=15,697人)。母集団の割合は、What We Eat In Americaの食品カテゴリーのタンパク質摂取量(g/日)に基づいて計算した。 分析対象サンプル(=15,697人)は、ヒスパニック系15.0%(95%CI[12.1、17.9])、非ヒスパニック系白人65.0%(95%CI[60.8、69.3])、非ヒスパニック系黒人11.5%(95%CI[9.1、13.9])、非ヒスパニック系アジア人5.4%(95%CI[4.3、6.6])、その他3.1%(95%CI[2.5、3.6])であった。すべての人種・民族群および年齢区分において、鶏肉(ホールピース)が食事性タンパク質の供給源の第1位であった。鶏肉(ホールピース)の他に、牛肉(挽肉を除く)、卵およびオムレツ、肉類混合料理の食品カテゴリーが、すべての人種/民族でタンパク質源の上位10位にランクインした。ヒスパニック系では豆類、エンドウ豆、豆類、その他ではナッツ類、種子類が上位 10 位にランクインしています。すべての年齢層で、牛肉(挽肉を除く)がトップ 5 に入り、卵・オムレツがトップ 10 に入っています。 タンパク質の供給源の上位10位は、人種/民族や年齢区分に関係なく、食事中のタンパク質の40%以上を占めており、わが国の食糧供給の持続可能性に大きな影響を与えている。食品調理におけるタンパク質源の多様性を奨励し、豆類やナッツ類を鶏肉と一緒に取り入れる公衆衛生戦略は、全体的な食事の質の向上に向けて、人口全体のタンパク質摂取量の分布をシフトさせる可能性を持っています。

Dietary protein serves a pivotal role in providing the body with essential amino acids, which are required for the maintenance of body proteins, and the assimilation of structural and functional components required for basic survival. Understanding how dietary protein sources potentially vary for different population subgroups will allow for future nutrition interventions to be more targeted for specific needs. The purpose of this analysis was to identify the top ten food category sources of dietary protein by age and race and ethnicity in a nationally representative sample. Cross-sectional data on adults (18+ years) from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2011-2016 with one 24-h dietary recall were analyzed ( = 15,697). Population proportions were calculated based on protein intake (g/day) for What We Eat In America food categories. The analytic sample ( = 15,697) was 15.0% Hispanic (95% CI [12.1, 17.9], 65.0% non-Hispanic White (95% CI [60.8, 69.3]), 11.5% non-Hispanic Black (95% CI [9.1, 13.9]), 5.4% non-Hispanic Asian (95% CI [4.3, 6.6]), and 3.1% other (95% CI [2.5, 3.6]). In all racial and ethnic groups, as well as age categories, chicken (whole pieces) was the top-ranked source of dietary protein. In addition to chicken (whole pieces), beef (excludes ground), eggs and omelets, and meat mixed dishes food categories ranked in the top ten sources of protein for every race/ethnicity. Only two solely plant-based proteins appeared in the top ten sources: beans, peas and legumes for Hispanics, and nuts and seeds for Other. For all age categories, beef (excludes ground) was among the top five sources and egg/omelets appear in the top ten sources. The top ten sources of protein accounted for over 40% of dietary protein irrespective of race/ethnicity or age category, having major implications for the sustainability of our nation's food supply. Public health strategies that encourage diversity in protein sources in food preparation and incorporate legumes and nuts along with poultry have the potential to shift the overall population protein intake distribution toward improving overall diet quality.

Copyright © 2020 Beasley, Firestone, Popp, Russo and Yi.